Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány saját választóit is hülyének nézi

Horváth K. József

2022.11.02. 14:40

Újabb morzsát pöttyintett el Gyurcsány arról, mit mondott az egészében még titkolt kongresszusi beszédében.

 

„Az országban más nem tudja azt a várakozást nyújtani, hogy készen állunk a kormányzásra.” – írta legutóbbi Facebook-bejegyzésében.

Micsoda hülyeség ez? Ráadásul plakátra kiírt, nagy, nyomtatott betűkkel szedve, hogy mindenki könnyen elolvashassa.

Miért tételezi fel Gyurcsány, hogy bárki is bele tudja, – ne adj Isten – bele akarja akarja képzelni magát a Demokratikus Koalíció lelkivilágába?

Bár nem lenne túlságosan nehéz. Mert ugye, ha Gyurcsány kiadja a várakozás nyújtására szóló parancsot, hogy a DK készen álljon a kormányzásra, akkor ugye ez az országos léptékben véve – köztünk szólva – nem számot tevő csapat (a Medián friss mérése szerint DK 13, Fidesz 54 százalék) úgy készen áll rá, mint a vöcsök. Más kérdés, hogy ez senkit nem érdekel, mert aki ma politikára gondol, az jól tudja, hogy az ellenzék, mint olyan lényegében nem is létezik. Különválnak, veszekednek. Egymással vannak elfoglalva, most sem a választókkal.

Még az eddig soha nem látott baloldali összefogással is csak fennállásuk legnagyobb választási vereségét voltak kénytelenek elszenvedni áprilisban, ami jól mutatja, hogy képesség dolgában nagyon is deficitesek. Négy ciklus nem volt elég arra, hogy valami értelmes, vonzó üzenettel álljanak ki a választók elé, hogy legalább megkíséreljék a magyarok rokonszenvét a Fidesztől magukhoz csábítani. Ez azonban 12 év alatt nem jött össze, ami ékes bizonyítéka alkalmatlanságuknak. Ennek dacára nemhogy félreállnának, nemhogy átadnák a helyüket a tiszta lappal induló fiataloknak, akik esetleg képesek lennének egy – brüsszeli-globalista helyett – nemzeti kötődésű baloldalt létrehozni, versenyképes alternatívát felmutatni a kormánypártokkal szemben, kitartanak nyilvánvalóan kudarcra ítélt politikájuk mellett.

 

Miért?

Mert számukra – s ezt már egyre többen látják a baloldali aktivisták közül is – üzlet a politika. Fényes megélhetési lehetőség, ráadásul nem is sok energiát kell belefektetni. A médiaszereplések meg olyan látszatot keltenek, mintha tehetségüknél fogva sikeres emberek lennének. Közben egy frászt. Ki mennél alázatosabban, mennél hangosabb bokacsattogtatások mellett hajtja végre Gyurcsány parancsait, az annál jobb katona a csapatban.

De hogy mennyit árt az embereket a saját választóit is félrevezető kommunikáció, amit például fentebb Gyurcsánytól most is idéztünk, arra álljon itt a bejegyzés kommentjeiből vett párbeszéd.

Rozália: „Ha készen álltok miért nem tesztek ellene hogy a jelenlegit ki radírozzátok az országból mert most kellene lépni amíg nem fagynak vagy éhen halnak az emberek.(SIC!)”

Zoltán: „Puccsra gondol? Mert ügye 2022 áprilisában volt egy demokratikus választás, és a Magyar emberek többsége a fidesz-kdmp irányt választotta. (SIC!)”

Rozália: „nem kell ezeket meg puccsolni csak le váltani mert becsületes ember ilyen emberekkel be sem mocskolná a kezét (SIC!)”

 

Hát itt tartunk! S ez a tájékozatlanság nem a kommentelő hibája. Nagyon is Gyurcsányéké, akik most is azt sugallják, hogy ők a legjobb várakozók a kormányzásra. Ami egy nagy nulla ugyan, de a kommentelők sokasága számára azt jelenti, hogy akár holnap odaléphetnek a kormányrúdhoz, hiszen csak „le kell váltani őket”. (Erre legközelebb törvényesen 2026-ban lesz módjuk.) Gyurcsányék csinálnak hülyét saját választóikból azért, hogy saját pecsenyéjüket nyugodtan sütögethessék a busás állami apanázs mellett.

S közben – mosva kezeiket – naná, hogy Orbánra mutogatnak.

Nem baj, ha erről is váltunk párt szót mostanában, amikor újabb és újabb morzsák potyognak ki Gyurcsány kongresszusi tarisznyájából.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére