Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kifulladt a Momentum, nem gyûlnek az aláírások

888.hu

2017.09.19. 13:28

FeGyõr és a Momentum hatalmas svunggal indította el az aláírásgyûjtést a legújabb népszavazási kérdés kapcsán, amelyet még Vágó Gábor nyújtott be a Nemzeti Választási Irodához. FeGyõrék a Kossuth téren fényképeztették magukat a pultokkal, és nagy bejelentés is volt: a Momósok 200 ezer aláírást fognak gyûjteni. Eddig csúfos kudarcnak tûnik a sztori.

A mindenkor független, de azért erősen baloldali hvg.hu már kilúgozott népszavazásról ír. A lap arról kérdezte a Momót, hogy hány aláírást sikerült gyűjteni az első napon. Papp Gergő, a párt kommunikációs igazgatója szerint mindössze csak ötezret.

A hvg.hu szerint a számok minden bizonnyal Gulyás Gergely bejelentése miatt lettek ilyen alacsonyak. Mint azt korábban megírtuk, lyukra futás az új népszavazási kezdeményezés, ugyanis a parlamenti pártok, így a Fidesz-KDNP is támogatja az új javaslatot, amelyről akár már kedden, azaz a mai nap folyamán szavazhat a parlament. Gulyás Gergely hozzátette: a népszavazást a választások előtt már nem is lehetne megtartani, s kétséges, hogy az elévülési idő 12 évre növeléséért a társadalom több mint 50 százaléka elmenne szavazni. Ráadásul a kormánypárt elkötelezett a bűnözés visszaszorításában – ezt mutatja például a "három csapás" törvény is  –, így várhatóan az Országgyűlésben túlnyomó többséggel el fogják fogadni a korrupciós bűncselekmények elévülési idejének kitolását.

Ezek a fejlemények a Momentum szerint nem tettek jót az aláírásgyűjtésüknek, sőt azóta elkezdődött egy másik politikai narratíva kialakítása is, hiszen valahogy meg kell magyarázni a kudarcot. Hétfőn este jelent meg egy bejegyzés a Momentum Facebook-oldalán, amely szerint FeGyőr András a "pultozás" közben kapott egy cetlit.

Megszületett tehát a kommunikációs panel kudarc esetére: eszerint már akkora a "diktatúra", hogy a hivatásos bérrettegők a Momó standjához sem mernek odamenni.

Ha HVG-s újságíróként akarnék eljárni, akkor feldobnám csak úgy mellékesen, hogy ezt a cetlit esetleg maguk a Momós gyerekek írták, előkészítve a narratívát a kudarc esetére – de ilyesmit most inkább nem teszek. Ezt most inkább csak én gondolom. És most már ti is.

Végezetül hadd hívjam fel a figyelmet arra, hogy miközben a Momósok az aláírásgyűjtés első napjaiban már elkezdtek mindent és mindenkit megvádolni a Fidesztől a "rettegés légköréig" azért, mert nem gyűlnek az aláírások. Az fel sem merült, hogy esetleg bennük van a hiba. Elképzelhető, hogy az embereket nem érdekli sem a párt, sem FeGyőr, sem pedig az újabb, immár értelmét vesztett népszavazási kísérlet. Valahogy mégsincs olyan fene nagy alázat a srácokban, mint ahogy mutatni szeretnék.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére