Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kossuth Lajos nemcsak nekünk üzent

888.hu

2022.03.17. 13:00

Vajon a bombarobbanások és légiriadók közötti csendesebb órákban továbbra is Magyarország megregulázásán töri a fejét Pavel Zsebrivszkij? Most, hogy majd’ félmillió ukrán állampolgár lelt otthonra hazánkban, még mindig a magyar honvédség cafatokra tépésén járatja az eszét?

 

Mintha elcsendesedett volna egy kissé a december végén még oly' nagyhangú katonaember. Akkor képzeletbeli marsallbotjával hadonászva hangoztatta, hogy Magyarország szemtelen politikát folytat Ukrajnával szemben, ami aggodalmat kelt, ezért a magyar vezetők tudtára kell adni, hogy megerősítik a pozícióikat Kárpátalján.

 

A most hazatérő 128-as dandár megvédi Ukrajna határait és szükség esetén egymaga cafatokra tépi a magyar honvédséget”

– szögezte le ellenmondást nem tűrően a donyecki polgári-katonai közigazgatás korábbi elnöke. Mintha tőlünk és nem az oroszoktól kellene megvédenie a határokat.

 

Természetesen az önzetlen segítségnyújtás dacára bűnösök vagyunk. Másképp aligha lehetne értelmezni Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szavait, aki szemünkre vetette, hogy a „magyar állampolgárok biztonságára való törődés nem azt jelenti, hogy szemet hunyunk az ukrán állampolgárok meggyilkolása felett”, ezért felszólította a magyar hatóságokat, hogy határozottan álljanak Ukrajna mellé, és adjanak meg minden támogatást, amire szükségük van.

Mi segítünk, a túloldalon azonban nem volt tapasztalható hasonló igyekezet. Megbélyegezték, vegzálták, árulóként kezelték magyar útlevelük miatt a kárpátaljaiakat, főbenjáró bűnnek számított a Himnuszt énekelni vagy anyanyelvünkön megszólalni a boltban.

A külügyminiszter szerint ma az ukránok nemcsak a saját államukat, hanem a NATO egész keleti szárnyát, így Magyarországot is védik. „Kossuth Lajos azt mondta, hogy a szabadság mindenkié. Úgy gondolom, hogy ő ma határozottan Ukrajna mellett állna” – írta a március 15-én a budapesti Ukrán Nagykövetség Facebook-oldalán Dmitro Kuleba.

Igaza van, a szabadság tényleg mindenkié, nekünk, a kárpátaljaiaknak, ruszinoknak, ukránoknak is jár. Filozófiai, nyelvi és kulturális értelemben egyaránt. Kossuth Lajos ezt is üzente, de nem csak nekünk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére