Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Linder Béla nyomdokain: hadüzenetet küldött a Magyar Honvédségnek a HVG újságírója

Horváth Tamás

2020.02.27. 17:50

Ezek ugyanazok.

Aki egy kicsit is jártas a XX. század eleji magyar történelemben, annak ismerősen csenghet Linder Béla neve, aki a Károlyi-kormány hadügyminisztereként nem akart magyar katonákat látni az első világháború utáni Magyarországon. Ez a – hadügyminisztertől meglehetősen szokatlan – magatartás aztán hozzájárult ahhoz, hogy az 1920-as trianoni országcsonkítás mértéke akkora lett, amekkora.

Habár Linder Béla már nincs közöttünk, az általa képviselt katonaellenességet a mai napig sem sikerült kiirtani a hazai társadalomból, ezúttal az egyik szellemi örököse, bizonyos Gergely Zsófia mutatta ki a foga fehérét.

A HVG újságírója egy olyan eset miatt írt támadó hangvételű cikket Magyarország egyetlen katonai középiskolájáról, a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumról, melyet megfelelő módon, kellő szigorral kezelt az intézmény vezetősége.

Történt ugyanis, hogy pár héttel ezelőtt bolti lopáson kapták a Kratochvil néhány tanulóját, akiket az eset után rögtön elbocsájtottak az iskolából. Ezzel a lépéssel az intézmény vezetősége egyértelművé tette, hogy az ilyen renitens viselkedés nem megengedett egy olyan középiskolában, ahol hazánk jövendőbeli katonáit képzik.

A Linder-utód Gergely Zsófia csütörtöki írásában egy tavalyi, a tanulók által elkövetett zaklatási ügyet is felelevenít. A bökkenő csak annyi, hogy csakúgy, mint most, tavaly tavasszal is komoly következményei voltak a szabályok áthágásának, a fegyelmezetlen, erőszaktevő növendékeket akkor is kirúgták.

Gergely Zsófia

Habár a HVG újságírója maga is megjegyzi, hogy az ilyen kihágások az ország más, nem katonai iskoláiban is előfordulnak (természetes jelenség, hogy a serdülőkorban lévő fiatalok olykor nem tudják, hol a határ), mégis negatív színben tünteti fel a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumot, mondván egy hazafias nevelést alkalmazó intézményben mégúgy sem történhetnének meg ezek a dolgok. Gergely Zsófia érvelése helyes is lenne, ha nem tudnánk, hogy a Kratochvil a más iskolákban megszokott eljárásmódnál sokkal szigorúbban lépett fel azokkal szemben, akik nem érdemlik meg, hogy az ország egyetlen katonaiskolájába járjanak.

A HVG-s újságíró a továbbiakban sem hazudtolja meg magát, a Kratochvilban történt (és egyből szankcionált) eseményekre fűzi fel elégedetlenségét azzal kapcsolatban, hogy a magyar kormány és a Honvédelmi Minisztérium a jövőben Hódmezővásárhelyen és Székesfehérváron is hasonló középiskolákat akar létrehozni.

Ne legyenek illúziónk, Linder Gergely Zsófiát nem a konkrét esetek érdeklik, sokkal inkább azzal van problémája, hogy Magyarországnak végre-valahára olyan kormánya van, amely kiemelt figyelmet fordít a hadsereg fejlesztésére és a fiatalok hazafias nevelésére.

Nincs is ebben semmi meglepő, ezek mindig is ilyenek voltak, ezek ugyanazok.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére