Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyargyűlölő román akadémikusnak hálálkodott az MTA elnöke

Nagy Gábor

2019.06.18. 10:28

Tudósok egymás közt.

Kolozsváron személyesen mondott köszönetet a magyarokat gyűlölő Ion Aurel Pop román akadémiai elnöknek Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, amiért szolidaritást vállalt az MTA-val – írta a Magyar Nemzet.

Tudósok egymás közt | Kép forrása: Transindex

Aurel Pop (aki a Ceausescu-érában a Securitate, vagyis a román titkosszolgálat tagja volt) a romániai magyargyűlölet egyik szószólója. Az akadémiai elnök elképesztő tempóban gyártja magyarellenes nyilatkozatait és a román történelmi konteókat.

Egyik kijelentésében például Mátyás királyt nemcsak románnak nevezi, hanem római származásúnak.

Mátyás tudatában volt római örökségének és annak, hogy a rómaiaktól származik, ami aztán arra sarkallta, hogy parancsot adjon képzeletbeli és szellemes családfája megalkotására. A római Corvina családból származtatás nyilvánvaló hamisítás, de maga a római származás nem, mely – minden kétséget kizáró módon – apja nemzetségének román eredetéhez kötődik. Más szóval, ha a románok a rómaiaktól származnak – ami minden korabeli humanista számára köztudomású volt –, akkor a román eredetű király is szintén a rómaiaktól származott

fogalmazott Aurel Pop.

Ha nem ismered el a nemzeti ünnepet, nem élhetsz ebben az országban

üzente Kelemen Hunor RMDSZ-elnöknek a román akadémia elnöke, amikor azt mondta: az erdélyi magyaroknak a „nagy egyesülés” centenáriumán nincs ünnepelnivalójuk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére