Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még a héten felfüggeszthetik Demeter Márta mentelmi jogát

Nagy Gábor

2019.07.09. 11:33

Mehet a levesbe!

Még a nyári szünet előtt, pénteken felfüggeszthetik Demeter Márta mentelmi jogát. Az ellenzéki képviselő a gyanú szerint közérdekből nem nyilvános adatot adott ki, megszegve ezzel törvényi kötelezettségét, írja a Magyar Hírlap.

A mentelmi bizottság pénteken fogja tárgyalni Demeter Márta mentelmi ügyét, így már aznap, a nyári szünet előtti utolsó ülésnapon dönthet a parlament a mentelmi jogának felfüggesztéséről. Az LMP-s képviselő mentelmi ügyét Kövér László, az Országgyűlés elnöke adta ki vizsgálatra, miután múlt héten Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte mentelmi jogának felfüggesztését.

A mentelmi bizottság hétfői ülésén még nem került napirendre az ügy, de ahogy Hargitai János, a bizottság KDNP-s elnöke a lapnak elmondta: a testületnek egy hónapja van, hogy kialakítsa álláspontját és javaslatát az Országgyűlés elő terjessze, amely majd meghozza a végső döntést.

A parlament mostani ülésszaka pénteken véget ér, így a bizottság vagy még a héten összeül, vagy már csak ősszel születhet döntés. A parlamenti szünetben a bizottsági határidő is nyugszik, azaz ebben az időszakban nem kell számolni a határidő lejártával.

Az LMP-s képviselő elleni gyanú szerint Demeter Márta törvényi kötelezettségét megszegve, közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki, és valótlanul állította, hogy a Magyar Honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére