Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Momentum: mindegy, hogy a Télapót vagy a Mikulást ünnepeljük

Sümeghi Lóránt

2017.03.11. 19:58

A vidékieket lesajnáló Momentum ismételten hozta a formáját, ezúttal az élõ adásban "ki a faszomozó" Soproni Tamás fejtette ki, hogy tulajdonképpen semmi gond, ha valaki a Rákosi-korszakban meghonosított, szovjet import Télapóban hisz, a magyarok Mikulása helyett.

A vidékieket lesajnáló Momentum ismételten hozta a formáját, ezúttal az élő adásban "ki a faszomozó" Soproni Tamás fejtette ki, hogy tulajdonképpen semmi gond, ha valaki a Rákosi-korszakban meghonosított, szovjet import Télapóban hisz, a magyarok Mikulása helyett.

Legutóbb Fekete-Győr András, a mozgalom elnöke azt sem tudta, mennyibe kerül egy liter tej, lévén, hogy ő ilyesmivel nem foglalkozik. Majd ezt követően, a korábban az Együtt-PM-MSZP-DK színeiben induló politikus, a trágár szájú Soproni Tamás kifejtette:

a Momentum Magyarországa olyan hely, ahol tök mindegy, hogy nálatok a Mikulás vagy a Télapó jön december 6-án."

Ismeretes, a Télapó magyarországi elterjedése az 1950-es évekre tehető. A szovjet import Télapó (Gyed Maróz) kifejezés kizárólagossá tétele a Rákosi-korszakban történt meg Magyarországon annak érdekében, hogy elnyomjanak minden olyan fogalmat, amely a valláshoz vagy a kereszténységhez köthető.

1949-ben még "Mikulás-vásárról" írt a kommunista párt lapja, a Szabad Nép, de aztán jött az 1950-es december 5-i szám, ahol már Soproni Tamás ízléséhez mérten fogalmaznak a kommunisták:

Télapó-ünnepélyt rendeznek december 5-én az óvodákban és az általános iskolákban. Az ünnepi műsorszámokban a Szülői Munkaközösség tagjai és az általános iskolák felsőtagozatú növendékei szerepelnek. A Szülői Munkaközösség tagjai a műsor után megajándékozzák a gyermekeket."

Az is elképzelhető, hogy az idei karácsony alkalmából Soproni majd "boldog fenyőünnepet" fog kívánni a momentumos kartársaknak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére