Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagyot csúsztatott a balliberális sajtó a tiszteletbeli konzul ügyében

Nagy Gábor

2017.03.06. 14:58

Február végén a hazai balliberális média azt hitte, hatalmasat fog durrantani Gergátz István "floridai nudizásával." Tévedtek.

Gergátz István amerikai tiszteletbeli konzul neve a múlt héten robbant be a köztudatba, amikor is Simicska hiperfüggetlen-objektív lapja, a Magyar Nemzet kiszúrta, hogy egy floridai strandon álcázott nyomozók hat szeméremsértőt fogtak el, köztük Gergátz Istvánt is.

Simicskáék után nem sokkal később jött a ballib foscunami. A 444 például „A faszát mutogatta egy floridai strandon Magyarország tiszteletbeli konzulja” címmel indított, de a HVG sem adta alább a „Nemi szervét mutogatta az idős magyar diplomata egy floridai strandon” címmel. A legtöbb orgánum szatírnak titulálta Gergátz Istvánt és azt állították: nem lesz következménye az ügynek.

Bár a Magyar Nemzet azt írta, a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak (KKM) nincsen véleménye az ügyről, az igazság azonban az, hogy kiadtak egy közleményt:

„Mindenekelőtt jelezzük, hogy a tiszteletbeli konzul nem hivatásos magyar konzuli tisztviselő, nem tagja a magyar diplomáciai karnak.

Az esettel kapcsolatos rendőrségi jegyzőkönyv nem azt a tényállást tartalmazza, ami egyes magyar sajtótermékekben megjelent.

Ugyanakkor a KKM természetesen az ügy kivizsgálását megkezdte, a szükséges lépéseket meg fogjuk tenni.”

Azóta persze az is kiderült, hogy a tiszteletbeli konzul nem mutogatta magát, nem zaklatott senkit, tehát nem szatír. Éppen egy függőágyban meztelenül olvasta a New Yorker magazint, a főparkolótól 30 perc sétára, amikor odamentek hozzá a rendőrök.

Az eset után nem sokkal a KKM már konzultált a nagykövetséggel, az pedig a tiszteletbeli konzullal, aki úgy döntött, lemond a posztjáról.

„Rendkívül sajnálom, hogy szándékom ellenére olyan helyzetbe kerültem, melynek okán személyemet, az engem megbízó minisztériumot és rajta keresztül Magyarországot is rendkívül kellemetlen és méltatlan támadások érhetik.

Nem állt szándékomban senkinek sem ártani, meggyőződésem, hogy bántalmat senkinek sem okoztam.

Mindazonáltal mivel elsősorban a magyarság és Magyarország érdekeit tartom szem előtt, mindenekelőtt a tiszta helyzet visszaállításának a célja vezérel. Minden erőmmel és tudásommal eddig is azon voltam, hogy Magyarországot, annak érdekeit és polgárait szolgáljam, a jelen körülmények között úgy látom, hogy akkor tudom ezt a legmegfelelőbben tenni, ha tiszteletbeli konzuli címemről azonnali hatállyal lemondok.

Magánemberként továbbra is mindent meg kívánok tenni a magyarságért.”

– fogalmazott Gergátz István március 3-i lemondó levelében.

Az egész Gergátz-sztorinak tehát több tanulsága is van. Az egyik – mondhatni szokásos –, hogy a ballib média ferdítésekkel, összemosásokkal, kamuzásokkal próbálta összekeverni a szezont a fazonnal. A másik pedig az, Gergátz lemondása is mutatja: a személyi hibáknak meg van a maga következménye.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére