Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyolc ok, amiért örülni lehet a brit választások eredményének!

Pörge Béla

2019.12.13. 14:20

Bár sok a nyitott kérdés még most is, van minek örülni!

A december 12-én tartott előrehozott választáson óriásit tarolt a Konzervatív Párt, ezzel megnyílt a lehetőség a Brexit előtt, hiszen Boris Johnsonnak megvan a megfelelő többsége a parlamentben. Hatalmasat bukott a Munkáspárt, de nem lehetnek boldogok a liberálisok sem, ellentétben a Skót Nemzeti Párttal, ami szintén nagyot nyert.

Bár végleges, hivatalos eredmény még nincs, az összes lényegi kérdés eldőlt. Nézzük, mi az, aminek lehet örülni jobboldali, nemzeti érzésű, a liberalizmus mai értelmezésétől viszolygó, de annak korábbi (főleg 19. századi) értelmezését kedvelő, alapvetően jóérzésű magyar emberként!

1.

A brit vezetés nem köpi szembe a brit népet, és teljesítik a 2016-ban megnyilvánult népakaratot, kilépnek az EU-ból.

2.

Bár magának a Brexitnek számos következménye lesz, amiből nem lesz mind jó, de azért vannak pozitív hozadékai is. Jó esély nyílt arra, hogy szétessen Nagy-Britannia, magyarként pedig minden európai határváltozás és minden nemzeti függetlenedés remek hír lenne, szóval hajrá, skótok és írek!

3.

A baloldal hatalmasat bukott, ez mindig jó.

4.

Orbitális sivalkodásba kezdtek a liberálisok az interneten, ilyet utoljára Donald Trump megválasztásakor láttunk, csodálatos! A máskor minden szinten, mindig a demokráciát féltő kis jogvédő harcosok most a választási rendszert, a választást, a demokráciát és a honfitársaikat köpködik (az utolsó pont a külföldi elvtársaikra természetesen nem igaz, ők csak egy másik ország másképpen gondolkodó választóit gyalázzák).

5.

Hatalmasat bukott a Liberális Demokrata párt. Az egy dolog, hogy a Munkáspárt is bukott, de az legalább egy klasszikus baloldali párt, mely képvisel olyan értékeket is, melyeket a jóérzésű emberek is magukénak vallanak, ráadásul a nemzeti érzés sem áll távol a párt minden tagjától. Ellentétben a libdemekkel, mely egy igazi virtigli liberális párt, az ő bukásuknak minden jóérzésű ember örül, remélhetőleg a tendencia folytatódik és még ilyen eredményt sem érnek el a jövőben! Ilyenkor csodálatos visszaemlékezni a balliberális sajtó vágyvezérelt cikkeire a Liberális Demokratákról, öröm látni, hogy a britek nem kértek a szélsőséges liberalizmusból!

6.

Ahogyan a második pontban már részben érintettük, a Skót Nemzeti Párt jelentősen megerősödött. Ez nem pusztán egy nemzeti értékrendeket képviselő párt jó szereplése miatt örömteli, hanem azért is, mert így Skócia nagy részében függetlenségpárti erő nyert, lehet bizakodni egy újabb népszavazásban.

7.

Boris Johnson még egy jó darabig miniszterelnök lesz. Ez miért jó? Lásd negyedik pont! Akit a balliberálisok utálnak, az rossz ember nem lehet, ennek jegyében minél szorosabb és sikeresebb együttműködést kívánunk Boris Johnsonnak és Donald Trumpnak!

8.

Talán végre a londoni mosogatók is kétszer meggondolják, hogy tényleg az Ígéret Földje-e a ködös Albion...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére