Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szétesõben a Momentum

Horváth József György

2017.08.07. 13:28

5 nap alatt ketten is távoztak az olimpiaellenes pártocska élérõl. Tipikus liberális tempó.

Nehéz lehetett az elmúlt egy hét a Momentumban. Vajon mi történhet a berkeken belül? Menekülnek a mikropárt éléről? Ciki lett az olimpiaellenesség és a vidékiek gyalázása?  Vagy csak a jó liberális szokásokhoz hűen össze-vissza fúrják és puccsolják egymást a poszt-SZDSZ-es ifjak? Míg találgatunk, lássuk a tényeket.

Augusztus 2-án távozott a Momentum éléről az egyik elnökségi tag, Pottyondy Edina. A balliberális, sokszor a Momentumot éltető 24.hu nagy lehangoltságában azt írta, hogy Pottyondy lemondása mögött személyes okok állnak.

Pottyondy lemondása után alig telt el pár nap, és még egy tag távozott a Momentum elnökségéből. Az olimpiaellenes kampány egykori koordinátora, Kádár Barnabás a múlt heti küldöttgyűlésen jelentette be lemondását. Kádár a 24.hu-nak elmondta, hogy sok vitája volt a párton belül:

voltak működési és belső vitáim a szervezet különböző szereplőivel, de emellett személyes okok is szerepet játszottak..."

Kádár Barnabást korábban úgy ismertük meg, mint a Momentumon belül uralkodó inkompetencia mintapéldáját. Kádár még áprilisban egy szentendrei országjáró fórumról küldte ki a szabad sajtó munkatársait, majd hebegve-habogva próbálta megmagyarázni lépését, hogy miért nem engedte be a Pesti Srácokat a beszélgetésre. Ebből a videóból kiderül, hogy Kádárt nem igazán érdekelte már akkor sem a sajtószabadság, és hogy igencsak gyenge lábakon állt már akkor is a momentumos kommunikáció.

Törésvonalak és libsi tempó

A HírTV kérdéseire az elnökségi tagok távozásával kapcsolatban a Momentum kommunikációs igazgatója azt felelte, hogy szerinte nincsenek szervezeti problémáik, még ha kívülről ez így is látszik. Papp Gergő szerint nincsenek a párton belül törésvonalak a program és az – eddig igencsak szedett-vedettnek látszó – ideológia kapcsán.

Az elmúlt hét történései azonban nem ezt bizonyítják. Felmerül a kérdés, hogy vajon meddig fogja bírni a liberális tempót a Momentum, ami igaz csak pár hónapja alakult párttá, de máris az egykori SZDSZ problémáival küszködik?

A lemondott elnökségi tagok helyére elvileg két hét múlva választanak újakat. Kíváncsiak vagyunk, meddig bírják.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére