Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szó sincs arról, hogy konzervatív kormányt alakítana Márki-Zay

888.hu

2021.10.18. 09:48

A karrierbaloldali politikus ezt maga vallotta be.

 

Amint arról a 888.hu is beszámolt, Márki-Zay Péter nyerte meg a Gyurcsány-show-t, így elvileg ő lesz jövőre a baloldal miniszterelnök-jelöltje. A Gyurcsány–Márki-Zay-paktum már réges-rég megköttetett, és most életbe is lépett.

Honnan tudjuk ezt?

Márki-Zay Péter nem is olyan régen még arról beszélt, hogy ő bizony konzervatív és keresztény értékeket vall, ehhez képest teljes politikai pályafutása során a baloldal kegyeit élvezte és használta. Ismeretes, hogy 2018-ban független jelöltként indult a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson, csakhogy valójában a baloldali erők, az MSZP, a DK, az LMP, az Együtt és a Momentum támogatását élvezte.

Most pedig már ott tartunk, hogy Márki-Zay nem is tagadja, hogy baloldali programot hajtana végre, ha hatalomhoz jutna.

Azt gondolom, hogy kellően meggyőződhettek arról, hogy bárki is legyen Magyarország miniszterelnök-jelöltje, egy olyan közös programot fog végrehajtani, amelyben a baloldali programelemek és a zöldelemek, sőt a liberálisoknak kedves fontos pontok is megvannak. Szó sincs arról, hogy egy konzervatív kormány alakulna Magyarországon”

– jelentette ki a baloldal új messiása a Gyurcsány-show utolsó álvitájában.

Arról nem is beszélve, hogy milyen jobboldali ember az, aki Dobrev Klárának elmondja, hogy a közös győzelemben ők ketten szövetségesek.

És már azt is tudjuk, hogy mennyit érnek Márki-Zay Péternek az erkölcsi értékek, például az igazmondás.

Jó baloldalihoz híven már előre bejelentette az első előválasztási vitán egyetértési versenyben, hogy miről szabad és miről nem szabad beszélni.

Nagyon fontosnak tartom azt is, hogy adóemelésről most – többek között a közös választási győzelmünk reményében – szó se essen. Ha valamit szeretnek a magyarok Orbán Viktorban és a Fideszben, az az, hogy csökkentette a munkát terhelő járulékokat és adókat”

mondta Márki-Zay Péter a vitának nevezett színjátékban.

Magyarul tehát

Márki-Zay azt tanácsolta a kollégáknak: nehogy adóemelésről merjenek beszélni a kampányban, mert azzal nem lehet választást nyerni.

Ehhez képest legfőbb szövetségesének és akkor még versenytársának, Karácsony Gergelynek a programja hemzsegett az adóemelési ötletektől.

Kocsis Máté szavaival élve:

Ha valaki a baloldalon politizál, a baloldal támogatásával politizál, és a baloldal érdekében politizál, akkor az egy baloldali politikus.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére