Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Titkolja a Soros-NGO, hogy milyen bűnözőnek szereztek újabb milliókat

Kovács Róbert

2020.02.29. 09:30

Nagy hangon tudatta a világgal a Magyar Helsinki Bizottság (MHB) saját honlapján és az Indexen keresztül, hogy egy elítélt csak azután kapta meg Strasbourgban kikényszerített börtönkártérítését, hogy meghalt. A börtönbizniszt leállító törvényjavaslat szavazásának napjára időzített érzékenyítés csak azt az „apróságot” nem emelte ki, hogy a bűnöző még a szabadulása előtt egy másik ügy miatt újabb előzetesbe került, azt pedig máig nem árulták el, milyen bűncselekményeket követett el.

Újabb bűnözőnek nyert milliós kártérítést a Soros-hálózat támogatását élvező Helsinki Bizottság, minderről kedden adtak ki közleményt honlapjukon. Véletlenül éppen azon a napon, amikor az ellenzéki képviselők támogatása nélkül is

megszavazta a Parlament a börtönkártérítések kifizetésének felfüggesztését.

Persze a Soros-NGO kellőképpen érzékenyítő stílusban tálalta a „Lászlónak” elnevezett bűnöző történetét, aki mire megkapta volna kártérítését, életét vesztette, ezért családja az összeget síremlék állítására költi, mert arra eddig nem volt pénzük.

A történet kellőképpen facsarja a szívet, csak éppen azok az apró részletek nem lettek benne kiemelve, amelyek rámutatnak:

a Helsinki Bizottság ismét egy visszaeső bűnözőnek akart pénzt szerezni a magyar államtól a strasbourgi Emberi Jogok Bírósága segítségével.

Az Index érzékenyítő cikke nagybetűkkel harsogja:

AZON A TÁRGYALÁSON, AHOL A VÉGZÉS SZÜLETETT, SEM A GYANÚSÍTOTT, SEM A GYANÚSÍTOTT ÜGYVÉDJE NEM VETT RÉSZT, MIVEL LÁSZLÓT A BÖRTÖNBŐL NEM KÍSÉRTÉK ÁT A BÍRÓSÁGRA, A VÉDŐJÉT PEDIG NEM IS ÉRTESÍTETTÉK.”

Szinte elbújik a nagybetűs szövegben a „börtön” főnév, amely azonban mégis csak azt jelenti, hogy „László” egy bizonyítottan elkövetett bűncselekmény miatt rá jogerősen kiszabott szabadságvesztés miatt nem tudott megjelenni a tárgyaláson, amelyen

éppen arról döntöttek, hogy egy másik bűncselekmény elkövetése miatt újra bezárják-e.

Az Index tovább sorolja a magyar állam gaz, jogi mulasztásait:

„Így a László távollétében megtartott tárgyalás súlyosan sértette a tisztességes eljáráshoz való jogát.”, – te jó ég! – majd jön megint a süvöltő NAGYBETŰS (ám kontextusában kissé nehezen érthető) kiemelés: „ENNEK ELLENÉRE A HELSINKI BIZOTTSÁG SZERINT LÁSZLÓNAK MAGYARORSZÁGON MÉGSEM VOLT LEHETŐSÉGE A JOGORVOSLATRA, EZÉRT A JOGVÉDŐ SZERVEZET SEGÍTSÉGÉVEL A AZ EMBERI JOGOK EURÓPAI BÍRÓSÁGÁHOZ FORDULT.”

Vagyis a „haladó” portál megfogalmazása szerint

a Helsinki Bizottság előre eldöntötte, hogy Magyarországon nem jár rendes jogorvoslat

„Lászlónak”, ezért inkább gyorsan Strasbourgba rohantak. Bár a Soros-féle civil szervezet ennél árnyaltabban fogalmaz, de lényegében ők is arra jutottak, hogy a bűnözőt ért jogsértés nem szüntethető meg alkotmánybírósági beavatkozással, mivel a Fővárosi Főügyészség már korábban úgy döntött: „intézkedésre okot adó körülményt nem észlelt.”

Ők ehelyett inkább a közleményük címében csúsztattak egy nagyot, amikor azt írták: „Sírkő lesz a strasbourgi kártérítésből”, mivel saját írásuk is kifejti: ítélet nem született az ügyben, a magyar állam és a civil szervezet egyaránt elfogadták az emberi jogi bíróság egyezségre vonatkozó ajánlását, vagyis a kártérítés legalább annyira múlt az állam, mint az európai bíróság jóindulatán.

Írásban kerestük meg a Helsinki Bizottságot, ugyan árulják már el milyen bűncselekmény(ek) miatt ült és milyen miatt került volna előzetesbe elhunyt védencük. Meg fogsz lepődni: nem kaptunk választ. Ahogy arra sem, miért gondolták, hogy ezeket a részleteket nem fontos feltüntetni közleményükben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére