Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vakcina: fontosabb a politikai érdek, mint az ember

Horváth K. József

2020.12.11. 20:40

Most, hogy a vakcinainfón már lehet regisztrálni arra, hogy ki szeretné magát beoltatni koronavírus ellen, s már első nap több mint százezren jelentkeztek is, a hatalmas számot látva azonnal előugrott a bokorból Komáromi Zoltán, a DK háziorvos-egészségpolitikusa, s elkezdte rémísztgetni az embereket, hogy a kormány milyen szervezetlenül kezeli a vakcinaügyet.

Mint cseppben a tenger, képviselve a teljes ellenzék hivatalos álláspontját a témában.

Mintha neki orvosként nem az ellenkezője lenne a dolga, azaz hogy segítsen az embereknek az oltás iránti bizalom megteremtésében. De mikor bemegy az ATV stúdiójába, leveszi a fehér köpenyt, azonnal megszólal belőle a DK-s és politikai lózungokkal igyekszik félelmet kelteni az emberekben azon intézkedés ellen, aminek egyelőre csak igényfelmérés szintjén van köze a védőoltáshoz, nem úgy, hogy aki hamarabb regisztrál, az hamarabb is kap.

Az egész világ reszket a vakcináért, hogy jussunk már végre a pandémia végére. Most, hogy szinte már nálunk is karnyújtásnyira van, ágálni kezdünk ellene? Hogy van ez?

Komárominak mintha ellenére volna, hogy a betegeit biztonságba tudja általa helyezni. Úgysem kap háziorvosként az államtól olyan ellenszert, amely nincs idehaza bevizsgálva, vagy nincs olyan például Európában szerzett minősítése, amely alapján ne lehetne nyugodtan beadnia. „Én tökéletesen végig fogon olvasgatni, hogy milyen certifikációja van annak, ki minősítette ezt a védőoltást.” – mondta az ATV-ben. Szóval Komáromi DK-s köntösében majd pápább lesz a pápánál. Amit tudományos intézetek sora megvizsgált és jóváhagyott, azt majd DK-s szemüvege segítségével ő kegyeskedik megerősíteni vagy felülbírálni.

Ha nekem Komáromi Zoltán lenne a háziorvosom, ezek után biztos azonnal átjelentkeznék máshoz. A háziovosnak ugyanis a gyógyítás a dolga, nem a kormány, az egészségügyi rendszer elleni lázítás. Ilyen alapon az összes általa felírt gyógyszert átvizsgálhatná. De nem teszi, mert arra senki nem figyelne oda. Nem lehet vele szívni Orbán vérét, s mindenki csak röhögne rajta. (Talán így is.)

Ma reggel viszont láttam egy Facebook-bejegyzést, amely teljes mellszélességgel kiállt a vakcina mellett. Mint a szerző írta, ő már regisztrált, sőt egy magánintézményben is feliratkozott az oltásra, hogy ahol hamarabb hozzájut, ott adják be neki. Függetlenül attól, hogy honnak származik, mert bízik a védőoltás előzetes hazai minősítésében. Tele van tetterővel, még sokáig élni akar! – tette ki posztjában a felkiáltó jelet. Érdekesség, hogy a szerző egy időben a csepeli szocialisták alapszervezetének volt a tagja. Honlapja most csupán annyit árul el, hogy a XXI. kerületben lakik. Arra, hogy talán még ma is a szocialistákhoz tartozik, abból következtehetünk, hogy életigenlő, emberközpontú bejegyzése egyik pillanatról a másikra eltűnt a honlapjáról. Sajnos én sem mentettem le. Meg sem fordult a fejemben, hogy egy ilyen pozitív hangvételű, emberközpontú bejegyzés eltűnhet az éterből.

Tény, nem volt összhangban az ellenzék narratívájával. A szerző merészelt ember lenni, félre tudta dobni politikusi szerepét. Kiállt saját hús-vér érzései mellett.

Nem volnék meglepve, ha ezt ott zokon vették volna tőle.

Ott, ahol az MSZP elnökségének parírozó Bangóné a helyi szervezet elnöke, minden előfordulhat. Még az is, hogy fontosabb a politikai érdek, mint az ember.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére