Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
 

A cukormentes kólától sem fogsz lefogyni

Bokor Gábor

2017.01.04. 12:42

A cukormentes üdítõk semmivel sem egészségesebbek, mint a cukros társaik, sõt.

A legújabb kutatások szerint a mesterségesen édesített, diétásnak hazudott üdítőktől se lehet lefogyni. A szakértők úgy vélik, ezek a termékek a közhiedelemmel ellentétben semennyivel sem egészségesebbek, mint a cukros társaik. Bár a cukormentes löttyök nem segítenek az elhízás elleni küzdelemben, egy valamire mégiscsak jók: a fogyasztásukkal bizonyíthatóan csökken a kettes típusú diabétesz kialakulása.

Nagyon sok ember arra használja a cukormentes üdítőket, hogy így próbálják visszaszorítani a kalóriabevételüket. Azonban ez egy kétélű fegyver, mivel az édesítőszerek arra serkentik a fogyasztót, hogy még többet egyenek. Mindezt az ízlelőbimbók stimulálásával érik el.

Az általános vélekedés szerint a "diétás" italok egészségesebbek, mivel nincs bennük cukor, így akár a súlycsökkenéshez is hozzájárulhat, azonban erre nincs semmiféle bizonyíték"

– mondta Christopher Millett kutatóprofesszor.

A kutatók azt is megállapították, hogy azok a felmérések, melyeket valamelyik üdítőgyártó támogat, gyakran hamis, a számukra kedvező végeredményű eredményt mutatnak. Többek közt ezért is olvasni gyakran olyan felméréseket, melyek arról szólnak, hogy a cukros üdítők gyakori fogyasztása nem járul hozzá az elhízáshoz.

Azoknak az embereknek, akik kordában akarják tartani a testsúlyukat a legjobb, ha csapvizet isznak. A cukormentes üdítő nem a legjobb választás, ám kétségtelen, hogy ha valaki áttér arra, már megteszi az első lépést az egészséges, kevesebb kalóriabevitellel járó életmód felé"

– mondta Susan Jebb, az oxfordi egyetem vezető dietetikus.

Tom Sanders, London egyik legjobb egyetemének a King's College-nak a professzora úgy véli, hogy a cukormentes üdítőket nem szabadna úgy reklámozni, hogy azok az egészséges életmód részei.

Egy biztos, a diétás kóla csak arra jó, hogy Mentost dobjunk bele:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

 
MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére