Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A rendőrkutyák is kaphatnak nyugdíjat Lengyelországban

888.hu

2021.02.21. 18:19

A lengyel állam életük végéig gondoskodna a rendfenntartó erőknél szolgáló kutyákról és lovakról – olvasható az MTI-nek is eljuttatott belügyminisztériumi közleményben. A tárcák közötti egyeztetésre, majd a kormány elé kerülő törvénytervezet átfogóan szabályozza a szolgálati állatok státuszát. A javaslat szerint a kutyák és lovak, a szolgálati idő befejeztével is azon rendfenntartó egység állományában maradnak, amelynél eddig szolgáltak. Eddigi gondozóik feladata lenne ellátásuk, a költségeket pedig az állam fedezné. Az előírások egyúttal a szabályos állatgondozás ellenőrzését is rögzítenék.

A javaslat szerint a kutyák 9, a lovak pedig 15 éves korukban mehetnek nyugdíjba abban az esetben, ha egészségi állapotuk miatt nem kell ezt korábban megtenniük.

Mariusz Kaminski lengyel belügyminiszter szerint az új jogszabály célja, hogy humanitárius alapon megoldják a szolgálati állatok státuszával összefüggő különféle problémákat, figyelembe véve az állatoknak a lakosság szolgálatában szerzett érdemeit. Jaroslaw Szymczyk lengyel rendőrfőkapitány leszögezte: az új megoldások tehermentesítik az állatok gondozóit, és professzionális szintű gondoskodást biztosítanak az állatoknak életük végéig.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére