Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros emberei az Egyenes Beszédben, gyurcsányisták az ATV-ből

Szűcs Gábor

2022.02.22. 18:00

A múlt hét utolsó Egyenes Beszédét Soros György emberei zárták az ATV stúdiójában. Az Unhack Democracy aktivistái „tudatos szavazatszámlálókat” szeretnének. Ez biztos olyan, minta a „független sajtó” és az – ATV-ben gyakran feltűnő – „objektív műsorvezető”. A Soros által pénzelt NGO-hoz köthető számos, internetes hirdetésekben megjelenő, a választással kapcsolatos gyomorforgató videó is.

A péntek esti Egyenes Beszéd vendégei Banuta Zsófia és Barlai Melani, az Unhack Democracy társalapítói voltak. A „Számolj a demokráciáért!” kampányt pár hete indították el – kezdi Banuta –, amelynek keretében sorra osztják meg azokat a kisfilmeket, amelyekben (kőbalos) hírességek mondják el, hogy veszélyben a demokrácia, és mindenkinek emberi kötelessége, hogy elmenjen szavazatokat számolni. A videók azzal a szöveggel végződnek, hogy „A választások tisztasága a rendszerváltás óta rendre megkérdőjeleződik.” Ebből a mondatból két dolgot rögtön leszűrhetünk. Az egyik, hogy soha nem bizonyosodott be, hogy a választásokat rendszerszinten elcsalnák, ezért csak „megkérdőjeleződik” a szavazás tisztasága. A másik, hogy ez a független-objektív NGO és a kisfilmekben szereplő színészek milyen politikát szeretnének Magyarországon. Szerintük a választások tisztasága a rendszerváltás óta vitatott, tehát az teljesen rendben volt, amikor az MSZMP és a Hazafias Népfront „küzdöttek” egymással a választók kegyeiért.

Barlai Melani szerint egy választáson vannak adminisztratív rendellenességek és rosszindulatú adminisztratív rendellenességek, amelyek már csalásnak minősülnek. Előbbire a legutóbbi amerikai és német választásokat hozták fel, utóbbira pedig – dobpergés – A MAGYART! Hát persze, mi mást lehetne negatív példaként beállítani, mint a sajátunkat?! Abban persze nem találtak kivetnivalót, hogy az Egyesült Államokban a temetőkben volt a legmagasabb a részvételi arány, és így nyertek a (névleg) demokraták.

Szöllősi Györgyi idézte Márki-Zay Pétert, aki szerint már húszezren jelentkeztek szavazatszámlálónak (kérdés, mennyire hiteles az a forrás, aki a saját gyerekeinek a számával sincs tisztában), majd megkérdezte, hogy az Unhack Democracy ezeknek az önkénteseknek készíti-e a „Számolj a demokráciáért!” kampányát. Banuta szerint ez mindenkinek szól, az e-learning anyag pedig mindenki számára ingyen elérhető. Az alapító tag felhívta a figyelmet, hogy a szavazatszámlálók hivatalos személynek minősülnek, ami különleges kötelezettségekkel jár, valamint extra megterhelést jelent majd, hogy egyszerre lesz választás és népszavazás.

Fontos kiemelni, mi is az az Unhack Democracy és ki a kenyéradó gazdája. Az (ál)civil szervezet a 2018-as országgyűlési választásokat követően jött létre, miután a szavazatok újraszámítása „sajnos nem történt meg” – fogalmazott Banuta Zsófia, egyértelművé téve, hogy milyen eredménynek örült volna már négy éve is. Egy Belgiumban bejegyzett nonprofit szervezetről van szó, amely magát demokráciapártiként aposztrofálja és az európai választások tisztaságának támogatásával foglalkozik. A finanszírozóik között szerepel a The German Marshall Fund of the United States (GMF), az Európai Kulturális Alapítvány (ECF) és a Friedrich Naumann Foundation (FNF). A GMF 2016 és 2020 között 737 987 dollárt (hozzávetőlegesen 233 millió forintot) kapott a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványoktól (OSF). Az ECF-et 180 000 dollárral (57 millió forinttal) támogatta 2019-ben és 2020-ban a bőkezű, magát filantrópnak beállító tőzsdespekuláns. Az FNF ugyan közvetlen apanázst nem kap az NGO-mecénástól, de a weboldaluk nyitólapján nagy betűkkel ki van írva, hogy „open society”, amihez magyarázatot is fűznek, úgy definiálva a nyílt társadalmat, mint a totalitárius rendszerek ellenpéldáját, egy utópisztikus állapotot, amelyben mindenki szabadon mondhat bármit, és maga alakíthatja az életét. Micsoda idill...

Nem meglepő, hogy a két hölgy pont az ATV-ben bontakozott ki. A független csatorna olyan teljesen elfogulatlan, objektív műsorvezetőknek biztosított teret, mint Kálmán Olga, akiből később a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja lett, valamint Gy. Németh Erzsébet, a gyurcsányista főpolgármester-helyettes főtanácsadója, illetve Péterfi Judit és Simon András, akiket a baloldali politikusok állítottak Márki-Zay Péter mellé, hogy tompítsák valamelyest a belőle kiáramló böszmeségáradatot – ahogy az MTVA 2018-as ellenzéki ostromakor elhangzott: „mission impossible”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére