Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németország a koronavírus mellett is csak nehezen tudta teljesíteni klímavállalásait

Békési Marcell

2021.01.04. 19:30

Atomerőművei lebontása óta Németország az egyik legszennyezőbb ország Európában, és ezen a koronavírus is alig tudott javítani.

Németországnak sikerült túlszárnyalnia a 2020-as éghajlatvédelmi célkitűzését,

ám ez döntően a koronavírus-járvány hatásaival és nem az éghajlatváltozással kapcsolatos politikájának változásával van összefüggésben.

Szénerőmű, Niederraussem | Atomerőműveik leállítása óta a németek kénytelenek felhősebb időben újra bedurrantani a hidegháborúból hátramaradt szénerőműveket is

A berlini székhelyű agytröszt, az Agora Energiewende hétfői jelentése szerint Európa legnagyobb gazdasága az 1990-es évhez képest tavaly 42,3 százalékkal kevesebb üvegházhatású gázt juttatott a légkörbe. Az eredeti célkitűzés a 40 százalékos csökkenés elérése volt, ugyanis kibocsátása több mint 80 millió tonnával esett vissza 1990-hez képest, 722 millió tonnára apadva. Ezzel azonban még mindig az egyik legszennyezőbb Európai ország.

A visszaesés kétharmada az ipari termelés, a közlekedés és a mindennapi élet lelassulását eredményező koronavírus-járvánnyal van összefüggésben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére