Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

1 Floyd = 100 ölelés

Pozsonyi Ádám

2020.06.13. 10:25

Ma már minden haladó tudja, mert a függetlenobjektív hírportálok és a politikai szándékokat – legfőképpen Soros! – semennyire nem képviselő, pusztán a nagybetűs értékeket és az emberiség üdvét szem előtt tartó hírcsatornák megírták, hogy tegnap végre megvalósult az utópia.

Nem, kedves olvasó, ne csóválja a fejét! Ez most nem olyan, mint a nagy hippi nyarak ideje, ahol kihirdették az igazán, teljes egyenlőséget, aztán minden maradt a régiben, csak pár hónap múltán elképesztő mennyiségű szemetet kellett elszállítani az utópia bejárata elől, mert az egyenlőségpártiak nemcsak a hierarchiát tagadták, hanem az emberiség egyéb vívmányait is, ideértve a tisztálkodást, rendszeretet, és egyáltalán a disznóólra nem hasonlító lakhely kialakítását.

A szemét- és hullahegyek – utalok itt korábbi történelmi kísérletekre – elszállítása természetesen mindig az elnyomók feladata volt, egy igazi forradalmár nem fog lehajolni a csikkért, és nem szedi össze az üres üvegeket.

Na, szóval most nem ez történt, hanem valami más.

„Újabb szálka Trump szemében a Seattle-ben létrejött, rendőrmentes, szolidáris autonóm zóna” – számol be a Hírcsárda, akarom mondani a Mérce.

Ugye milyen jó a címe? Az olvasó rögtön megtudhatja, hogy ami Trumpnak rossz, az csakis jó lehet. Minden bizonnyal a cikk szerzője is így eteti a gyerekét: „Edd meg szépen Jenőke a spenótot, ne mondd, hogy nem szereted, hisz Trump is utálja, tehát az jó.”

„Washington állam legnagyobb városának, Seattle-nek művészeti negyedében, a körzeti rendőrség központjával való egyhetes összecsapások után a tüntetők megalapították a Capitol Hill-i Autonóm Zónát. A keleti körzet rendőrségének épületénél egy héten át néztek farkasszemet a tüntetők és a karhatalom emberei, gyakran könnygázfüstbe fulladó összecsapásokban egymásnak esve.”

Capitol Hill-i Autonóm Zóna”. Ugye milyen menő? Amikor gyerekkoromban államalapítósdit játszottunk, ilyen frankó név nem jutott eszünkbe. Ez annyira vagányul hangzik, hogy még zenekarnévnek is elmenne. Ha az ember már kinő a játszótéren államalakítósdiból, mikor is bottal vonalakat húzgál a homokba, és körbekeríti a mászókát, majd kijelenti: Stipi-stopi, ez az én erődöm, a Capitol Hill-i Autonóm Zóna, utána felhasználhatja tizenévesen együttesnévnek is.

Autonóm Zóna”. Ez olyan anarcho-punk, a Zóna meg lehetne, mondjuk thrash metal. Francba, miket hagytunk ki!

„A tüntetők élve a lehetőséggel, a rendőrségi barikádokkal körülvett városrészt azokkal megvédve létrehozták a CHAZ-t, az őrs feliratát kijavítva a nép tulajdonára egy egyenlőség alapú, igazságos önkormányzásba kezdtek.”

Az egyenlőség az nagyon fontos. Meg az, hogy igazságos. Ha az ember lopkodja a közvagyont, akkor mindenképp igazságosan tegye és egyenlőségalapúan. Egyébként nem ér fabatkát se. De azért azokra a versekre kíváncsi lennék. Biztosan gyönyörűek, mint a bedeszkázott ablakok. Utópia szép.

„A rendőrségmentes társadalmi kísérlet egyelőre sikeresnek látszik. A parkokban és az utcákon beszédeket mondanak, verseket olvasnak, koncerteket tartanak, a gyerekek krétarajzokkal díszítik az utcát. Kedden este egy ingyenes filmvetítés keretében Ava DuVernay 13th című dokumentumfilmjét vetítették, ami az afroamerikaiak és az igazságszolgáltatás kapcsolatáról szól.”

„Egyelőre sikeresnek látszik” – Két nap után még nem omlott össze a hippi néptribün?

Én sajnos nem vagyok eléggé egyenlőségpárti, ezért kissé szkeptikus vagyok. Nincs rendőrség, de az emberi természet marad.

Aggódok azokért a vétlen egyszerű emberekért, akik csak élnek és bajban vannak.

Hány embertől veszik el a mobilját? Este 6 után lányok nem mennek majd az utcára?

Pedig olyan szépek ezek a mondatok. „Az oroszlán füvet eszik”. Ezt nem írták le, de írhatták volna. Javaslom, hogy legközelebb üssenek fel egy Jehova tanúi kiadványt, és másoljanak ki pár mondatot. Ott vannak ilyen bárgyúságok.

Már épp írni akartam, hogy Utópia lakói – akarom mondani a Capitol Hill-i Autonóm Zóna – akkor lesznek szarban, ha elfogy az ingyenkaja, amikor elém került egy hír.

Már el is fogyott. És a twitteren kunyerálnak. Vega ételt, nem akármit. Hozzanak nekik, vigyenek, segítsenek, lássák őket el, mert mi lesz így az egyenlőséggel, és a rendőrségmentes világgal?

Érdeklődnék, mi lesz a miniállam pénze? 1 Floyd?

Én a következőt javasolnám: 1 Floyd = 100 ölelés. Mert szeretettel és megértéssel fognak fizetni egymásnak. Ez a vatikáni valuta haladó verziója.

És most, kedves utópisták, a végén egy halk kérdést még engedjetek meg:

És dolgozni ki fog?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére