Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A gyalázkodó gyalázkodása

Bohár Dániel

2022.01.11. 18:10

Itt nem az a helyzet, hogy valaki “nem azt mondja, amit szeretne”, itt nem rosszul megfogalmazott, félreérthető kijelentésekről van szó. Nem, itt egy teljesen abszurd, szürreális gondolatiság rajzolódik ki. Nevetgélhetünk rajta, mert mókásnak hat, csak a probléma az, hogy nem viccből mondja.

Márki-Zay Péter megnyilvánulásait figyelve folyamatosan visszatérő elem, amikor hosszasan beszél bizonyos társadalmi csoportokról, vallás, szexuális irányultság, származás szerint. Sosem értettem, hogy miért ennyire fontos neki, hogy valaki kiben hisz, kit szeret vagy milyen a bőrének a színe.

Vasárnap este azonban kiderült, hogy mi is a helyzet.

Márki-Zay újra teret kapott (Péterfi Judit “örömére”) és beszélt. A szokásosnál is nagyobb hülyeségeket. Elemezhetném a szövegét percről perce, hiszen jóformán nem volt üresjárat, mindig mondott valami teljes képtelenséget.

A legbotrányosabb szerintem mégis az volt, amikor felidézte decemberi találkozásunkat és a vállalhatatlan kikelését, Arthur Finkelsteinről beszélt gyalázatos stílusban. A kampánytanácsadó már 5 éve halott, ennek ellenére Márki-Zay “zsidózott és melegezett”. Teljesen érthetetlen volt. Nem véletlen, hogy több zsidó vallási vezető is elítélte Márki-Zay kirohanását. Nem politikus, miniszterelnök-jelölt, hanem ember sem beszélhet így.

Ennek ellenére Márki-Zay folytatta az ámokfutását és vasárnap esti bejelentkezésében arról beszélt, hogy “a Fideszben egyébként van néhány zsidó, bár elég kevés.” Felmerül néhány kérdés a kijelentés kapcsán. Márki-Zay Péter listát vezet arról, hogy hány zsidó van a Fideszben? Azt mondja, hogy elég kevés, mennyivel lenne elégedett? Miért fontos, hogy kinek mi a vallása? Nem az a valódi érték, hogy jóember vagy rosszember?

Ez a vonal a magyar politikában nem újkeletű hosszú évekkel ezelőtt Gyöngyösi Márton a Parlamentben arról beszélt, hogy listázni kellene a zsidó képviselőket. Akkor teljesen jogosan olyan hatalmas volt a megdöbbenés a kijelentés miatt, hogy a baloldali pártok a Fidesszel közösen tüntetést is tartottak. Ma ugyanezek a baloldali pártok már szövetségesként tekintenek Gyöngyösire és a teljes Jobbikra.

Maradjunk annyiban, hogy Márki-Zay Péter gyalázkodásának nincs helye a magyar közéletben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére