Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Botka László esete a Nemzeti Szolidaritással

Horváth Tamás

2020.04.06. 16:30

Szeged baloldali polgármestere ismét előrántotta a pakliból a „Fizessenek a gazdagok!” bolsevik frázist.

Botka László arra használja fel a koronavírus-járványt, hogy visszatérjen az országos politikába – legalábbis erre lehet következtetni abból a Facebook-posztból, amely hétfőn jelent meg a szegedi városvezető közösségi oldalán.

A baloldali politikus egy hosszú, közhelyekkel teli bejegyzésben hirdette meg a „Nemzeti Szolidaritás Programját”, amely azonban több sebből is vérzik.

Kezdjük magával a névvel. Mint arról mi is beszámoltunk, és a Hír TV több adásában is elhangzott, a Depositum nevű hitvédelmi Facebook-oldalon március 15-én jelent meg a Nemzeti Szolidaritás Veszélyhelyzeti 12 pont, amely az 1848-as 12 pont analógiájára ajánlásokat fogalmaz meg a magyar nemzet számára. A felhívás kitér azokra a követendő magatartásformákra, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy nemzeti egység jöjjön létre a koronavírus-járvány miatt kialakult ínséges időszakban.

A törvényes hatalommal való együttműködésre biztató 12 pont népszerűségét jól jelzi, hogy a Facebookon hétfő délig 5400 lájkot, 195 hozzászólást, valamint 1200 megosztást ért el. Továbbá a felhívás eredményeképpen országszerte már tíz Szolidáris Akciócsoport alakult, hogy a helyi önkormányzattal összefogva, önkéntes munkával segítse a járvány miatt bajba jutott magyarokat, elsősorban az időseket.

Több mint érdekes tehát, hogy Botka Lászlónak is éppen a Nemzeti Szolidaritás kifejezés jutott az eszébe. Bizonyára szó sincs plágiumról, egy baloldali politikustól távol áll a lopás. :)

A második észrevételem a „Fizessenek a gazdagok!” bolsevik frázissal kapcsolatos. Botka László egyszer már előhozakodott ezzel a demagóg narratívával, méghozzá a 2018-as országgyűlési választásokat megelőzően. A baloldali politikus, akit a luxusórák iránti szenvedélye miatt Szegeden sokan csak Rolex Lacinak hívnak, nem igazán tudta hitelesen képviselni ezt az elképzelést, ezért – ahogy erre még minden bizonnyal sokan emlékeznek – végül nem ő lett az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Úgy tűnik azonban, hogy Botka még szamárnak is alkalmatlan, ugyanis nemhogy más hibájából, de a sajátjából sem tanul: a koronavírus-járvány kellős közepén újra előrántotta a pakliból a „Fizessenek a gazdagok!” egyszer már megbukott, régi bolsevik berögződéseken alapuló jelmondatot.

Rolex Lacit szemmel láthatóan nem érdekli, hogy a veszélyhelyzet nem egóbajnokságot, hanem valódi, a pártoskodástól és az önös érdekek mentén való politizálástól mentes Nemzeti Szolidaritást követel meg. Botka – meglátásom szerint tévesen – azt gondolja, hogy azzal, hogy a már meglévők mellett újabb társadalmi ellentéteket szít, növelheti politikai támogatottságát a magyarok körében.

Én azonban hiszek a magyar emberek bölcsességében és józan ítélőképességében. Hiszek abban, hogy átlátnak a szitán, és leleplezik a nyerészkedő embertípus mintapéldányának számító szegedi polgármestert, aki ahelyett, hogy a saját vagyonából támogatná a rászorulókat, vagy – ereje teljében lévő férfiként – a bevásárlásban segítené a koronavírus miatt leginkább veszélyeztetett idős honfitársainkat, olcsó demagógiával hergeli egymás ellen a magyarokat.

Harmadrészt pedig fontos kitérni arra is, hogy bár a szlogenek szintjén a „Nemzeti Szolidaritás Programjáról” beszél Botka, a Facebook-bejegyzéséhez csatolt képen a magyar mellett az uniós is zászló is feltűnik, sőt ez utóbbi élvez elsőbbséget.

A baloldali politikus még a mostani, gondterhelt időszakban is lépten-nyomon arra törekszik, hogy hangsúlyozza a Brüsszelhez való lojalitását – másra legalábbis nemigen lehet következtetni a bejegyzés tartalmát illetően teljességgel indokolatlan EU-s zászló megjelenése kapcsán.

De ha már szóba került az Európai Unió:

  • vajon mi lehet az oka annak, hogy Botka László Brüsszelt nem akarja megsarcolni?
  • Mi lehet az oka annak, hogy a szegedi polgármester egy szóval sem említi, hogy az Európai Uniónak kötelessége lenne pénzügyileg megsegítenie a járvány miatt bajba jutott magyar embereket?
  • Mi lehet az oka annak, hogy Rolex Laci egy világjárvány esetén a magyar kormányra ujjal mutogat, az EU felelősségét azonban fel sem veti?

A kérdések természetesen költőiek, tudjuk jól, hogy a szegedi kiskirály melyik csapatban focizik. És az nem a Nemzeti Szolidaritás csapata.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére