Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ez már valami: „a független” Kuncze Gábort is előrángatták a baloldaliak

K. Gaál István

2022.03.23. 11:50

 

Ha van valami jó az elmúlt években, akkor az egyik az, hogy Kuncze Gábor önelégült, gőgös arcát nem kell néznünk a közéletben. Az egykori SZDSZ vezető politikusát 2014-ben szavazták ki végleg a választók a politikából és hála a jó istennek a korábbi belügyminiszter úgy tűnt, végleg lelépett a színről.

Erre egy békés márciusi napon Jószai Teodóra, az ellenzék egyik jelöltje előrángatta ezt a visszataszító figurát a színfalak mögül. Nem is akárhogy! Jószainé (erre a megnevezésre még visszatérünk) gondolt egy nagyot és vitát kezdeményezett a Pest megyei 8-as választókörzetben, kihívta Bóna Zoltánt, a kormánypártok képviselőjét egy diskurzusra. Már ez önmagában furcsa – erről is később – ám a stílus igazán egoista, nagyképű, arrogáns volt. A haladókra jellemző nagyképűséggel közölte Jószainé, hogy majd ő megmondja, mikor lesz a vita, azt is ő közli, hogy hol lesz és azt is ő dönti el, hogy ki lesz a független(!!!) moderátor. Ez a baloldali demokrácia netovábbja!

 

Jószainé nem sokkal később előállt a nagy ötlettel: Kuncze Gábor, a pufajkás korábbi miniszterelnök, Horn Gyula helyettese lenne a független moderátor! Az ember eldobja az agyát! Nem is azon, hogy az eddig még semmit nem produkáló, nullkilométeres baloldali jelölt pökhendi módon kihívja a közéletben évtizedes múlttal rendelkező, köztiszteletnek örvendő, két választást már megnyerő Bóna Zoltánt, hanem azon, hogy a baloldal szerint Kuncze Gábor független! Ha nem lenne siralmas, akkor nevetgélne az ember ezen az egészen. Már csak azért is, mert Jószainé, akit a szigetszentmiklósi baloldal sem támogat, szeretne ugyan vitázni, de egyedül nem igazán merne kiállni, segítségül hívná a korábban már ezerszer leszerepelt Kunczét, akit nem mellékesen Bóna Zoltán simán legyőzött 2014-ben.

 

Emlékszünk még arra, amikor az előválasztási győzelemtől megrészegült Márki-Zay Péter azt mondta a tavalyi év végén, hogy ellenzéket is váltottak? Ez oké, de akkor hogy jön ide Kuncze Gábor? Ő ugye már nem is tagja az ellenzéknek, pusztán egy rossz emlék a magyar demokrácia újkori történetében.

És nézzük a furcsaságokat. Miről is kellene vitáznia Bóna Zoltánnak Jószainéval? Egyszerűen értelmezhetetlen ez az egész, hiszen az ellenzék jelöltje eddig sehol sem volt, semmit sem csinált, ellentétben az országgyűlési képviselővel, akinek számos oktatási fejlesztés (bölcsődék, óvodák, iskolák építése), infrastruktúrális beruházás (utak, járdák, kerékpárutak, stb.), közösségi fejlesztés (játszóterek, parkok, parkolók) kötődik a nevéhez. Vagyis kettejük között maximum beszélgetés lehetne, vita semmiképpen. Ráadásul biztosak lehetünk abban, hogy Bóna Zoltán nem vitázik Jószainéval – a sas nem kapkod legyek után… – és ezt maga a kihívó is tudja, de azért csak elővette Kunczét.

 

És a másik: Jószainé férje alpolgármester volt Szigetszentmiklóson, ám a DK-s politikust Nagy János polgármester páros lábbal rúgta ki a pozícióból, amikor kiderült, hogy Jószainé indul az előválasztáson. Nagy János nem rég egy Facebook-posztban jelezte, hogy Jószaiék írásban kérték meg arra, hogy még véletlenül se kampányoljon az ellenzéki jelölt mellett. Emellett a másik, még hivatalban lévő alpolgármester, a szintén ellenzéki Jaksa-Ladányi Emma korábban egy írásban felhívta a figyelmet arra, hogy miközben Jószainé szerint a Csepel-sziget megtelt, a férje azért lobbizik, hogy még több ipari park épüljön a térségben. A borivás és a vizet prédikálás minősített esete.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére