Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hazamenne a drogos BLM aktivista, aki gyűlöli a zászlót és hazáját

Georg Spöttle

2022.08.01. 19:00

A hidegháború retro hangulata uralja Moszkva és Washington politikáját. Egykori fogolycserék emlékei ötlenek fel a híres Glinickei-hídon, ahol marcona KGB ügynökök és napszemüveges CIA tisztek várták a sajátjaikat. Most egy állítólagos kém és a Phoenix Mercury kosárlabda sztárja várják, hogy Washington őket is kicserélje egy orosz fegyverkereskedőre.

 

Brittney Grinert, a szép nagydarab kosárlabdázónőt drogokkal kapták el a moszkvai Seremetyjevo nemzetközi repülőtéren. Nem értem, mi járhatott a fejében, de sok minden nem, ha egy olyan országba lép be tudatmódosító szerekkel, ahol null tolerancia van a droghasználatra, illetve birtoklásra. Próbálta kimagyarázni a dolgot, hogy orvosai írtak fel némi ópiátot és cannabist, de ez elég hülye kifogás, ha egy orosz bevándorlási tiszt húzza elő a crack-pipát az alsóneműid közül. Grinert most siratja a liberális világ és már megint a gonosz oroszok bántanak egy amerikait. A sportolónő nem volt hajlandó felállni az amerikai himnusz alatt, nem akarta kézbe fogni a zászlót a csapat olimpiai győzelmekor és persze lelkes LMBTQ és BLM aktivista is. Saját elmondása szerint gyűlöli Amerikát. Természetesen most inkább oda szeretne visszamenni, mintsem élvezni az orosz medve vendégszeretetét még néhány évig. Persze lehet, hogy jót tenne neki és átértékelné a haza fogalmát, na meg lejönne a szerről.

 

Paul Whelan már más kategória. A kémek – főleg, ha terepen vannak – az életüket kockáztatják, de minimum sok évtizedes börtönbüntetéseket. Tőlük már nem sajnálom a diplomáciai segítséget, hiszen hazaszeretetből dolgoznak, gyakran évekig, veszélyes országokban, családjuktól távol viszik vásárra bőrüket. A volt tengerészgyalogos most tizenhat éves börtönbüntetését tölti kémkedésért. Az 50 éves amerikait 2018-ban kapták el, amikor egy adathordozón titkos iratokat vett át valakitől. Megpróbálta kimagyarázni, hogy átverték, de a bizonyítékok ellene szóltak és az államügyész 18 év munkatábort kért rá, ám a bíróság ezt enyhítette. Most van egy kis reménye, hogy hazajusson.

 

Az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov és amerikai kollégája, Antony Blinken már telefonon tárgyaltak egymással, hogy a két amerikai állampolgárt kicserélik az Egyesült Államokban gyilkosságra való felbujtásért és fegyverkereskedelemért elítélt Viktor But-ra. Antony Blinken, az USA külügyminisztere nem akart még több részletet megnevezni, de sajtótájékoztatóján azt nyilatkozta, hogy a két álláspont kezd közeledni egymáshoz.

Nem Griner és Whelan az egyedüli amerikaiak, akik orosz fogságban vannak, már több amerikai zsoldost is elfogtak a Luganszki és Donyecki népköztársaságban. Mivel külföldiként harci cselekményekben vettek részt, akár halálbüntetés is kiszabható lesz rájuk, ahogy azt a bíróságok a brit és marokkói zsoldosok esetében is tették. Ezért feltételezhető, hogy a tárgyalásokban az ő sorsuk is érintve lesz. A 39 éves Alexander Drueke és a 27 éves Andy Huynh önkéntesként szolgáltak a helyi ukrán fegyveres erők kötelékében és a feltételezések szerint ők az első amerikaiak, akik orosz fogságba estek, de vannak meg nem erősített hírek egy amerikai altábornagyról is. Roger Cloutier állítólag a mariupoli Azovstal bunkerében került a föderáció kezére. A tiszt szabotázsakciók és biológiai fegyverek szakértője volt. Ha a hír igaz, akkor Oroszország elég jó pozícióból tud majd indítani.

 

Több amerikai harcol még a fronton, csütörtökön egyikük TikTok oldalán is posztolt, ahogy egy iskolaépületben tartanak éppen pihenőt a külföldi zsoldosok és rap zenét hallgatva ütik el az időt. Nyilván nem volt vele tisztában, hogy a poszt alapján lokalizálták helyzetüket és megsemmisítő csapást mértek rájuk az orosz erők. Sokan a mobiltelefonjuk használata miatt buktatták le egységüket, mivel az orosz elhárítás folyamatosan monitorozza a külföldi telefonok pozícióját. Bemérik és megvizsgálják, hogy van-e a közelében több tucat ukrán mobil is, ha igen, az arra utal, hogy egy katonai egység mozog a bemért zónában. A többit már megoldja egy drón vagy egy rakéta.

 

 

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére