Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hazudnak, hazudnak és hazudnak

Bohár Dániel

2020.11.21. 12:50

Egyszerűen hülyék? Hiányoztak az iskolából? Esetleg szándékosan rosszindulatúak? Egyik sem zárja ki a másikat.

Rengetegszer írtam már arról, hogy a Magyarországon székelő balliberális médiumok mennyire kártékony tevékenységet folytatnak időről időre. Azonban úgy fest, hogy ezt a tényt nem lehet elégszer nyomatékosítani.

Szerda reggel durrantotta be az index, a telex és a hvg az álhírgyártó szerkezetét, amely egy orbitális baromsággal indította el a napot. Február 8-ig életben marad minden jelenleg is hatályos korlátozó intézkedés – harsogták a libsik. Ezzel arra utalva, hogy az éttermek, a szállodák, a konditermek túl sok jóra nem számíthatnak a következő hónapokban, hiszen jelen pillanatban zárva kell tartaniuk. A hisztériakeltés elérte a kívánt hatást, hiszen magam is tapasztaltam, hogy több ember is felkeresett – mint valódi újságíró – mit tudok erről az egészről?! Első hallásra is abszurdnak tűnt, kicsit belegondolva meg végképp. Az első gondolatom az volt, hogy az elmúlt most már lassan 10 hónap alatt a kormányzat ritkán hozott olyan döntést a koronavírus vonatkozásában, amelyről ne adott volna tájékoztatást azonnal. Gyorsan kiderült, hogy amit a baloldali lapok írnak egyszerű hazugságok, ugyanis a kormány nem az egyébként december 11-ig érvényben lévő korlátozó intézkedéseket hosszabbította meg, hanem a veszélyhelyzetet 2021. február 8. napjáig. Nem ugyanaz! Sőt! A veszélyhelyzet alapvetően egy jogi lehetőség, amely segítségével a kabinet gyors és hatékony döntéseket tud hozni.

Felmerül a kérdés?! A korábban megnevezett médiumoknál hülyék dolgoznak? Vagy ha nem is teljesen hülyék, akkor hiányoztak az iskolából amikor az osztálytársaik a szövegértő olvasást tanulták? Esetleg mindkettő egyszerre? Attól tartok, hogy a helyzet ennél sokkal súlyosabb, úgy vélem szándékosan tették, hiszen az elmúlt időszakban (10 év) többször megmutatták, hogy számukra semmi sem szent, egyetlen dolog izgatja őket, amely a társadalom hisztérizálásában, hergelésében és a bajkeverésben merül ki.

Biztosan sokan emlékszünk még márciusra, amikor a rendkívüli jogrendről döntött a Parlament. Hatalmas hiszti volt abból is, végül kiderült, hogy mégsem épült ki a diktatúra, na de ez egy másik téma. Volt ott anno egy olyan passzus, amely az álhírek, illetve rémhírek terjesztésére vonatkozott és arról szólt, hogy ebben a nehéz időszakban a valótlan információk terjesztője letöltendő börtönt is kaphat. Úgy hiszem a szabályozás pontosan ezekre az esetekre vonatkozott.

A ballibsi blamát követően vártam a híreket, amelyek arról szólnak, hogy lemondott az index, a telex és a hvg főszerkesztője és nagy terjedelmű írásban kérnek elnézést minden olvasótól. Lemondás? Idealista vagyok. Az említett sajtóipari termékek a hazugságokkal teli írásukban finoman jelezték, hogy ja, egyébként szó sincs arról, amit korábban mondtunk, de falsinfót azért itt hagyjuk.

Ezt a szaknyelvben úgy hívják, hogy bolsi tempó. Régóta működő modell. Van egy információ, azt próbáld meg félremagyarázni, terítsd vele körbe a fél országot, majd ha kiderül, hogy hazugság, akkor apró betűvel jelezd, hogy nem teljesen úgy van dolog, ahogy. Az utólag írt korrekciót már senki nem fogja elolvasni. Tehát a dezinformálás sikeres. A kommunisták fegyvere volt ez. Talán nem véletlen, hogy ma is kik élnek ezekkel az eszközökkel.

Na, de a leggusztustalanabb nem is ez a történetben, hanem az, amikor valaki számonkérné tőlük a hazugságot, akkor kikérik maguknak és megmagyarázzák. Én amikor rossz jegyet kaptam az iskolában, nem feleseltem vissza a szüleimnek, hanem elnézést kértem és kijavítottam a hibát. Alapvető testtartásbeli különbség.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére