Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Joga van-e egy nőnek szabadon dönteni?

Pozsonyi Ádám

2021.02.18. 11:15

Mivel még mindig a közbeszéd tárgya ez a Marilyn Manson-ügy, úgy döntöttem, kicsit utánaolvasok a témának. Nem szeretem a fickót, de a jelenség roppant érdekfeszítő. Idézek pár címet: „Marilyn Manson volt felesége is megszólalt az abuzálási ügyben”. „Ijesztő, hogy viselkedett Marilyn Manson a párjaival: fokozódik a botrány a zenész körül”. „Már az FBI is nyomoz Marilyn Manson zaklatási ügyében!” „Marilyn Mansont élete végéig börtönbe záratná a Trónok harca színésznője”.

Mint tudjuk, a sztori úgy kezdődött, hogy egy 33 éves színésznő egy Instagram-bejegyzésben vádolta meg Mansont azzal, hogy „szörnyűséges bántalmazásokat” kellett tőle elszenvednie. Majd további három nő is az Instagramon vádolta meg a sztárt, hogy az elmúlt tíz évben érzelmileg és fizikailag bántalmazta őket.

Érdekes, ezek szerint az Instagram egy hatóság, és akinek baja van, az nem a rendőrséghez fordul, és nem feljelentést tesz, hanem kiposztolja az Instára vagy a Facebookra.

És működik!

Manson lemezcége, a Loma Vista Recordings közleményben jelentette be, hogy a Wood és a többi nő által megfogalmazott „zavarba ejtő gyanúsítások” alapján a cég, amellyel 25 évig dolgozott, azonnali hatállyal beszünteti Manson új albumának promócióját, és többé nem dolgozik együtt az énekessel.

Számomra nem világos, hogy ha igazak a vádak, akkor miért csak most lépett?

Ha meg nem igazak, akkor miért tette?

Ha ez a Manson tényleg ilyen szörnyű ember, akkor a menedzsere ezt tudta róla, de nem érdekelte őt, amíg másokat sem érdekelt.

Nem semmi ez a mai liberális korszellem. Elérték, hogy sajnáljam ezt az embert.

Szép teljesítmény.
Pedig rohadtul nem szimpatikus, de egyszerűen utálom a hajtóvadászatot.

Találtam egy ínyencséget:

„Marilyn Manson levetkőztette, majd egyenként értékelte rajongói melleit – állítja egy fotós.” Azzal, hogy „állítja”, most ne foglalkozzunk, és ne keressük a cikkben azt, hogy „bizonyítja”, inkább kukkantsunk bele.

„Marilyn Manson kiválogatta a lányokat a tömegből, és alkoholt adott nekik – állítja egy brit rajongó, miután a múlt héten súlyos vádak fogalmazódtak meg az amerikai énekessel szemben. Manson az egyik brit koncertje után maga köré gyűjtötte pár női rajongóját, és arra kényszerítette őket, hogy részt vegyenek egy elvetemült vetkőzős szexjátékban. Az egyik rajongó, aki ott volt, azt állítja, hogy Manson a nők mellét nézte, miközben vetkőzésre kényszerítette a leitatott rajongókat.

A 29 éves Erica Von Stein fotós szerint más csinos rajongókkal együtt kiszedték a tömegből, majd elkísérték Manson turnébuszához. (...) A lányokat kényszerítették erre, míg részegek voltak. »Hatalommal való visszaélés volt« – mondta el Erica.”

Próbálom értelmezni az olvasottakat.

Én eddig úgy tudtam, hogy egy nőnek joga van kíséret nélkül elmenni egy buliba, ott iszogatni, beszélgetni férfiakkal, és ha ahhoz van kedve, vetkőzni.
Nem értem, mi a gond.

Éltek a csajok a jogaikkal. Nem ezért harcoltak az elmúlt száz évben?

„A 29 éves Erica Von Stein fotós szerint más csinos rajongókkal együtt kiszedték a tömegből, majd elkísérték Manson turnébuszához.”
Kik szedték ki? Hogyan? Hányan? Karon fogták, és nem hagyták távozni? Kényszerítették, vagy csak mondtak valamit, ő meg megindult mint felnőtt, önálló nő, aki saját maga dönt a szabadidejéről? Akit nem a patriarchata férje korlátoz, nem a patriarchata apja nem enged sehova felügyelet nélkül – mint egyes új európai kultúrákban –, és nem a patriarchata, elnyomó társadalom korlátoz.

Most akkor tegyük ezt rendbe.

Joga van egy nőnek eszeveszetten bulizni? Ő hozza erről a döntéseket, vagy sem? Amennyiben nem, és „a nők” bulizás szempontjából sebezhető csoportnak számítanak, úgy fokozott védelemben kell őket részesíteni, amit esetleg korlátozásként élhetnek meg, de ez az ő érdekükben történik. Meg kell védeni őket az ittas állapotban való cicimutogatástól, meg kell akadályozni őket abban, hogy ha valaki mond nekik valamit, azt birka módra teljesítsék. („Vedd elő a cicid! Jó!”) Mert akkor, úgy látszik, mégsem egyenrangúak, mivel ha egy férfi részegen leesik az állványról, akkor nem a társadalom a hibás mindezért, nem a kereskedő, aki az italt forgalmazta, és nem a csinos lány, aki után forgatta a fejét, hanem ő, saját maga.

Ha valaki nem kér ebből a kiemelt védelemből, nos, az magára vessen.

Nekem ebből az egész történetből eddig nem sikerült kihámoznom semmiféle erőszakot.

Ellenben percek óta hüledezek, hogy milyen könnyedén tud a ribiség prüdériába fordulni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére