Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kínai vakcina: tegnap ámokfutás és bűn, ma hatékonyabb a nyugatinál

Horváth K. József

2021.03.06. 17:00

Hasonló a hasonlónak örül, szól a mondás. Esetünkben a politikus a hasonló felfogású szakértőknek örül igazán. Természetesen ezen a téren is Gyurcsány Ferenc viszi a prímet.

Ugye, elég csupán ennyit leírni ahhoz, hogy máris érezhető legyen a feloldhatatlannak tűnő ellentmondás. A vakcinák idejét éljük, így egyből felvillanhat a szemünk előtt Merkely Béla, Vályi-Nagy István, Szlávik János vagy Rusvai Miklós mindig higgadt, szakszerű ismeretterjesztése, akiknek gondolataihoz következetesen igazíthatjuk cselekedeteinket, mert a járvány egy éve óta nem kényszerültek arra, hogy szembe menjenek saját korábbi álláspontjukkal. Soha nem az volt a céljuk, hogy megfeleljenek a kormányzati politika elvárásainak, sokkal inkább az, hogy józan szakmai megalapozottsággal rávegyék a politikai döntéshozókat, hogy az ország lakóinak biztonsága, egészségének megőrzése érdekében olyan döntéseket hozzanak, amely álláspontjuknak megfelelő. Esetükben rövid távú politikai érdekek nem írhatják fölül a szakma, az emberi egészség, a természet törvényeit, mert annak szükségszerűen katasztrófa lesz a vége.

Ha tisztességes ellenzékkel rendelkezne az ország, akkor ez a baloldalon is természetes lenne, így a Gyurcsány-koalíció emberei is megbíznának az ország legjobb koponyáiban. Előbb-utóbb persze mindig beigazolódik, hogy a kormány legoptimálisabb döntéseinek az a tudományos alapja, amit a fent jelezett szakemberek által vezetett csapat javasolt, s ami eddig nem is okozott csalódást.

Ha viszont az ellenzék „szakmai” stábjára gondolok, akkor már jóval nagyobb a gond. Ők lépten-nyomon arról tesznek tanúbizonyságot, hogy nem a kabáthoz varrják a gombot, hanem a gomhoz a kabátot. Komáromi Zoltán háziorvosról, a Demokratikus Koalíció egészségügyi szakértőjéről most ne beszéljünk, hiszen ő még egy vargabetű leírásához is képtelen. Arra, hogy rosszindulatú politikai kitérők után visszatérjen a helyes útra, s az emberek felzaklatása, elbizonytalanítása helyett egészségbiztosan követhető irányt jelöljön ki számukra. Komáromi azért menthetetlen, mert ő arra is képes, hogy jóindulatú figyelmeztetés után is kitartson eredeti, halálpárti álláspontja mellett, amikor is megerősíti hajmeresztő álláspontját, miszerint a betegség jobb, mint a vakcina.

Nem sokkal jobb azonban a helyzet Kunetz Zsombornál sem. Sajnos esetében is legtöbbször az fordul elő, hogy a politika lovait fogja az egészségügyi szakma szekere elé. Így a balliberálisok által olyan kitartóan hangoztatott tudomány szabadsága mégis csak arra mehet, amerre a politika paripái kanyarodnak.

Jó példa erre a kínai vakcinához való viszony.

Kunetz Zsombor ugyanis bő egy hónappal ezelőtt azon akadt ki, hogy szerinte Magyarország kiiratkozik az EU-ból a kínai vakcina engedélyezésével. Hangsúlyozta, nem lehet egészségügyi és biztonsági kérdésekkel a politikának játszania. Újfent azzal vádolva a kormányt, amit ő, azaz az ellenzék csinál következetesen, hiszen a baloldali politika játszik, éppen Kunetzen keresztül is biztonsági, egészségügyi kérdésekkel. „Ez nem pusztán ámokfutás, hanem bűn és hihetetlen cinikus ostobaság. Holnap a légiközlekedés szabályait fogják így kezelni? Szégyen! Ez még fekete Afrikában sem divat” – hergel Facebookján.

Néhány héttel később pedig ezt mondta: „a legnagyobb ellenérv a kínai vakcinával szemben az, hogy nem tudják, milyen mellékhatásai lehetnek.” Ez természetesen a hozzá nem értő magyarok számára bizonytalanságot szül. Miután az uniós engedéllyel rendelkező nyugati vakcinákból – önhibánkon kívül – nagyon kevés érkezik az országba, ezért az emberek sokaságát a keleti, köztük a kínai vakcinával lehet beoltani, hogy megvédjük az egészségét, megvédjük az életét. Sokan sajnos éppen a Kunetz Zsombor instruálta ellenzék érveinek hatására vonakodnak elfogadni a védőoltást. Akik mégis megteszik, azoknak a lelkiismerete ágaskodik, hogy jó döntést hozott-e, akik pedig nem fogadják el, azok egyenesen az életüket kockáztatják a koronavírus-járvány eddigi legintenzívebb harmadik hulláma idején. Hiába veri az asztalt a szóvivő, hogy a DK követeli: a kormány ne riogassa tovább az embereket az orosz vakcinával, illetve, hogy a kormány a magyar embereket ismeretlen vakcinákkal fenyegeti. Ez ugyanis sehova sem vezet, vagy ha igen, akkor az nem az egészséges élet iránya. Újból és újból visszaigazolódik a baloldali elemző, Krekó Péter felvetésének gyakorlata, miszerint ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor viselni kell [Orbánnak] a politikai következményeket. És ez nyilván az ellenzéknek hasznos, hiszen nő az elégedetlenség, nő a gyűlölet, erősödhet a kormány megbuktatásának szándéka.

S az ilyen vélemények hatásosságát nagyban befolyásolja, ha a baloldalnak dolgozó „szakértők” is szítják a bizalmatlanság tüzét a megoldást jelentő orosz és kínai vakcinák ellen.

Bár a napokban komoly fordulat tanúi lehettünk. Kunetz, a kínai vakcina engedélyezését pár hete még bűnnek, ámokfutásnak minősítő ember most az ellenzéki pártok vizsgálóbizottságának ülésén korábbi álláspontjának éppen az ellenkezőjével állt elő. Azt mondta, hogy a Sinopharm vakcinája bizonyos esetekben hatékonyabb lehet a nyugati készítményeknél. Kiemelte, szélesebb körű védelmet adhat a kínai oltóanyag. Ennek a megválasztását pedig az érintett betegségeihez kell igazítani. A szakember annak a DK-nak a meghívására vett részt az eseményen, akik korábban petíciót is indítottak azért, hogy az emberek ne fogadják el a Sinopharm vakcináját.

A fenti sorok azt hivatottak illusztrálni, micsoda károkozással jár a magát oltáspártinak mondó báránybőrbe bújtatott farkas/ellenzék oltásellenessége. Lépten-nyomon kiderül, hogy még a szakértőik szavát sem lehet elhinni, hiszen ők is Gyurcsányék politikai megrendelésének örülnek.

A lényeg, hogy a Magyarországon használt mind az öt vakcina biztonságos. Azokat úgy kell felhasználni, ahogy az operatív törzs arról határozott. Pont.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére