Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem lehet elhallgattatni

Bohár Dániel

2021.10.13. 14:20

Hiába tilt le a Facebook, hiába próbálnak ellehetetleníteni, a közösségünk erősebb.

 

A hírfogyasztási szokások teljesen megváltoztak. A tendenciát a koronavírus még inkább felgyorsította. A politikai tartalmak jelentős részével a közösségi médiában találkozunk. A kedvenc hírportáljainkat is jóval nagyobb mértékben olvassuk a Facebookon keresztül. A megváltozott tartalomfogyasztási szokásokat követnie kell mindenkinek.

Ezen írást is egy olyan portálon olvassa a kedves olvasó, amely rendkívül aktív és népes követőtáborral rendelkezik a közösségi médiában. Sőt, feltételezem, ennek köszönhető, hogy egyáltalán most találkozunk ezen írás kapcsán. A social media harctérré változott, ha politikai szempontból vizsgáljuk a történéseket. Kommentháborúkat vívunk, posztolunk, a saját igazunkról akarunk meggyőzni mindenkit. Őszinte leszek, sokáig ezen a téren nem álltunk annyira acélosan az ellenféllel szemben. Az utóbbi időszakban azonban minden megváltozott. Akár a 888, akár a Megafon közösségének köszönhetően a jobboldali hangok nem csupán felerősödtek, hanem uralkodóvá váltak az online térben. Ez óriási siker!

Azonban a helyzet nem ennyire egyszerű. A csata egy olyan pályán zajlik, amely finoman szólva sem felénk lejt. Ez persze semmire sem mentség, csupán annyit jelent, hogy sokkal többet kell dolgoznunk azért, hogy mindenkihez eljusson az igazság.

Körülbelül egy éve építettem a saját Facebook-oldalamat, pontosabban közösségemet. Hálás vagyok a követőknek, hiszen nagyon kedvelték a tartalmakat, havi többmilliós elérésük volt a videóimnak, képeimnek, bejegyzéseimnek. Ahogy növekedett az oldal, egyre több liberális troll érkezett, akik gyalázkodni jöttek, illetve ami ennél is rosszabb, jelentgetni.

Érdemes tudni, hogy minél többen jelentenek egy oldalt, annál nagyobb az esély arra, hogy azt lekapcsolják. Soha nem gyűlölködtem, nem propagáltam az erőszakot, semmi olyat nem tettem, ami a Facebook szabályrendszerébe ütközne. Mégis jöttek a tiltások.

Az első tiltást azért kaptam, mert kommentár nélkül megosztottam három fotót a Budapest Pride-ról. Még egyszer: kommentár nélkül! Ez 24 órás tiltást ért, mondván, gyűlölködés.

A második tiltás azért érkezett, mert készítettem egy fotómontázst azokból a gyalázkodó kommentekből és üzenetekből, amelyeket kaptam. A csúnya szavakat természetesen kitakartam, és annyit írtam hozzá, hogy ennyire elfogadók a liberálisok. A Facebook ezt is gyűlöletbeszédnek minősítette, és már három napra tiltott le.

Végül megosztottam egy videót, amelyet a Konverzió oldal készített, és a Bukás című film mémesített jelenetét felhasználva mutatta be Karácsony visszalépését. Rajtam kívül egyébként sok ezer ember osztotta meg ezt a paródiát. Ennek az lett a következménye, hogy a Facebook felfüggesztette a személyes oldalamat, a hivatalosat pedig nullára korlátozta, ami azt jelenti, hogy a tartalmaimat lényegében egyetlen követőm sem látja.

Ezután jutottam arra az elhatározásra, hogy új oldalt építek a meglévő közösségemmel. Egy nap alatt 15 ezren csatlakoztak, amit itt is nagyon köszönök nekik.

Mi ebből a tanulság? Meg lehet próbálni elhallgattatni minket, de erősebbek vagyunk, hiszen az online térben jelen lévő emberek az offline világban is valódi közösséget alkotnak.

Letilthatnak, korlátozhatnak, de elhallgattatni soha nem fognak!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére