Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pócs János újra győzni fog

Szentesi Zöldi László

2019.05.07. 14:08

Ha valaki majd úgy ötven év múltán szeretné feltárni, hogy 2019-ben milyen eszközökkel harcolt a többször laposra vert, impotens és szuperhiteltelen ellenzék Magyarországon, elég ha rápillant az újabb Pócs-ügyre, és pontosan megérti a teljes ügymenetet.

Újabb Pócs-ügyet említek, és nem véletlenül. A Jászság fideszes képviselője ugyanis régóta a náci-komcsi-libsi koalíció első számú célpontja a levadászandók sorában. Szánalmas lejáratási akciók egész sora indult ellene az elmúlt években, amelyek helyes megítélése egy nagycsoportos számára is gyermekjáték, a balliberális elit azonban úgynevezett botrányt sejt ezekben, ezért mint egy „ügyet”, felnagyítja, kiforgatja. Ha Pócs megoszt (igen, nem önállóan posztol, csak megoszt) egy Sorossal összefüggésbe hozott disznótoros fotót, az antiszemitizmus, a New York Times is ír az esetről. Ha kilenc éve (!), még sima önkormányzati képviselőként marháskodott egy barátjával és erről privát felvételt készített, az meg cigányellenesség, európai bíróságra kell szaladni a hírrel. Pócs Jánosnak semmit sem kell tennie, mondania, mert mindenképpen rasszista. Hiszen Pócs fideszes, azok meg nem emberek. Azoknak nincsenek jogaik. Azokat el kell taposni, azok ellen minden fegyverrel lehet küzdeni.

Csakhogy amíg a nagy koncepciós perekben Rákosiék legalább begyógyszereztették áldozataikat, és azok a bíróság előtt kábán azt vallották, amit a verőlegények betanítottak nekik, drága unokáik manapság már a látszatra sem ügyelnek. Valami Ellenszél nevű hányásoldalon Pócs nevében hamisítottak egy fiktív levelezést, és most, amikor már réges-régen lelepleződött a csalás, még mindig nem vették le, csak odabiggyesztettek pár sort elé, de persze, még mindig ott van, terjeszti a már megcáfolt hazugságot. A tárgyilagosság miatt jegyezzük fel, hogy a hírt dühös kommentárral megosztó Tordai Bence időközben levette a hírt, de hát ő, szegénykém, nem számít, nyilván azt sem érti, miért tette fel, maradjunk annyiban, hogy nem ő a legélesebb kés a fiókban.

Ebben a mostani botrányban tehát minden benne van, amit kései kutatóknak érdemes majd kibogarászniuk korunkról. Hogy 2019-ben a fake news maradt az ellenzék egyetlen fegyvere. Hogy mindent, de valóban, a szó szoros értelmében mindent feláldoztak a terjesztendő hazugság nevében. Hogy csakis a vágyott hatalom lebeg a szemük előtt, és ezért mindenkit és mindent elárulnak: az emberi együttélés alapvető normáit, másokat, egymást és persze magukat is.

Pócs János természetesen minden következő választását meg fogja nyerni. Évek óta barátomként tisztelhetem a jászsági képviselőt, pontosan tudom, hogy minden hasonló támadás után összerázódott a tábor, és mindig újak is érkeztek, akik átláttak a szitán, és felfordult a gyomruk az ellenzéki hazugságok láttán. Így történt az a disznógate, és így a tízéves videó után is. Pócs népszerűbb a Jászságban, mint valaha. És nem pusztán azért, mert az ellenreakció magasra röptette, hanem azért, mert jól végzi a dolgát, sok mindent kilobbizott, kijárt, elintézett a választókerületnek.

El kell azon is gondolkodni, ki milyen erkölcsi színvonalon vagánykodik. A Fidesz-tábornak el kell tűrnie a hamisított hírt, el kell tűrnie Pócs családjának is, hogy bár lelepleződött a csalás, még mindig terjesztik az ügyet, mint valami vírust. Ezzel egy időben az egész Jászságban tudják, hogy a Póccsal szemben álló tábor egyik helyi vezéralakja, pártjának jászsági vezetője nemrégiben botlott egy méreteset erkölcsileg. Elkövetett valamit, ami minden erkölcsi mérce szerint vállalhatatlan egy politikus számára, és ezt a családja ugyanúgy gondolja, mint pártjának szimpatizánsai, támogatói. Csakhogy amíg az ellenzéki tábor a kamuhírt világgá repíti, amíg alaptalanul besározza Pócsot, addig a jászsági kormánypártiak hallgatnak az ellenzéki politikus erkölcsi botrányáról. És nem azért, mert tutyimutyik vagy amatőrök lennének, hanem azért, mert nem akarnak átlépni bizonyos határokat. Pedig megtehetnék, hiszen a közfeladatot végző politikus magánélete éppenséggel feltárható, megismerhető, feltéve, ha igaz a történet.

Na, ez a különbség köztünk. Ti a leleplezett hazugságokat is tovább terjesztitek, mi pedig el tudjuk engedni a ziccereket is, mert hiszünk az elemi normákban. És biztosan tudjuk, nem pedig sejtjük, hogy a mocskos hazugságok, rágalmak és kamuhírek helyett az igazsággal kell bevenni a hatalom sáncait.

Ahogyan Pócs János is újra és újra győzni fog a ti hiteltelen, lejárt, hazug és becstelen konglomerátumotok ellen.

Ahogyan a teljes kormányoldal is le fog győzni benneteket május 26-án.

Aztán pedig az önkormányzati választáson is.

Ez van, tisztelt ellenzék. A legjobb az lesz – hogyha már velünk nem mentetek semmire – , ha felfaljátok egymást, Bangóné kis kedvenceihez hasonlatosan. Ez is szép, régi bolsevik szokás, bátran gyakoroljátok ti is, jól áll nektek.

Ebben kétségkívül ti vagytok a legjobbak.

A 888.hu véleményrovatának szerzői: Bertha László, Falusi Vajk, Fűrész Gábor, GFG, Gábor László, H.I., Horváth Zsófia, Ifj. Lomnici Zoltán, Megadja Gábor, Pozsonyi Ádám, Szentesi Zöldi László, Vincze Viktor Attila.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére