Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Túl kövér volt egy terrorista, ezért Covid-veszély miatt korábban szabadulhatott

Jog és Szabadság

2020.12.18. 17:30

Újabb trükkökkel próbálhatják kijátszani a büntetésvégrehajtási intézményeket a bűnöző migránsok.

Brit sajtóhírek alapján, Bin Laden jobbkeze Nagy-Britannia utcáin sétál, miután kiengedték az amerikai börtönből, mert túl kövér. A 60 éves Adel Abdel-Bary, aki több mint 200 ember halálát okozta, korábban szabadulhatott, tekintettel arra, hogy súlya miatt életét veszélyezteti a Covid.

A Bin Laden európai szóvivőjeként ismert elítélt terroristát a múlt héten engedték ki New Jersey-ben, azt követően az Egyesült Királyságba repült. A hatgyermekes apa, akinek a fia szintén dzsihádisa, újra együtt lehet 59 éves feleségével, Ragaa-val, aki egy egymillió fontos tanácsi lakásban él Maida Vale-ben, Észak-Nyugat-Londonban.

Visszatérését nem tudták megakadályozni, mert 1997-ben Nagy-Britanniában menedékjogot kapott – és nem küldhetik vissza Egyiptomba, ahol született és nevelkedett, mert halál vagy kínzás veszélye fenyegetheti.

Egy forrás azt mondta: „Visszatérése továbbra is hatalmas fejfájás a belügyminiszter számára. Szándékában áll megszabadítani az országot a fenyegetésektől, de itt van egy hírhedt terrorista, aki közvetlenül a küszöbén áll.

Abdel-Bary 1991-ben Nagy-Britanniába menekült. 1998-ban 224-en vesztették életüket az Egyesült Államok kenyai és tanzániai nagykövetségein, ahol két al-Kaida teherautó robbant fel. Az ügyészek szerint a terrorsejtek vezető tagja volt, és felelősséget vállalt a robbantásokért. 2012-ben végül kiadták az Egyesült Államoknak, ahol 25 évet kapott, miután elismerte szerepét.

Megjegyzendő, hogy az elítélt kudarcot vallott kiadatás elleni küzdelmét Jeremy Corbyn volt munkáspárti vezető támogatta. Idén ügyvédjei azt mondták egy New York-i bíróságon, hogy a kóros elhízás „rendkívüli és kényszerítő” ok a kegyelemre, amit a bíró elfogadott. Források szerint szinte biztosan igényt tart majd juttatásokra, a biztonsági ellenőrzés azt is jelenti, hogy visszatérése rendkívül sok pénzbe fog kerülni az Egyesült Királyság adófizetőinek.

Az év elején olvashattunk arról, hogy több mint, 160 elítélt terroristát engedtek szabadon a büntetésük felének letöltése után 2012 óta Nagy-Britanniában, továbbá az is tudható, hogy a 2019 novemberi, két emberáldozatot követelő terrortámadást is egy börtönből frissen szabadult migráns követte el. Boris Johnson brit kormányfő ennek kapcsán kijelentette, hogy régóta az a véleménye, miszerint hibás eljárás az elítélt bűnözők idő előtti szabadlábra helyezése. „Nagyon fontos lenne, hogy erről leszokjunk és kikényszerítsük a veszélyes bűnözőkre, különösen a terroristákra kirótt megfelelő büntetetések végrehajtását” – szögezte le akkor a szigetország miniszterelnöke.

A BBC beszámolója alapján csupán jövőre kerül napirendre az idő előtt kiengedett fogvatartottakkal kapcsolatos vizsgálat és esetleges büntetőjogi reform.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére