Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A károgók halála: évtizedes rekordot döntött a Valami Amerika 3

Horváth József György

2018.02.20. 10:50

Több mint 20 éve nem látott sikert ért el a Valami Amerika 3. Herendi Gábor új filmjét bemutatása elsõ hétvégéjén 116 030 nézõ látta. Ezzel a Valami Amerika 3 a rendszerváltás óta a második legjobb magyar filmes nyitóhétvégét érte el, megelõzve az Üvegtigris 2 tizenkét évvel ezelõtti eredményét.

Utoljára 1997-ben A miniszter félrelép ért csak el a mostaninál nagyobb nézőszámot. A Magyar Nemzeti Filmalap működése óta ilyen eredményt magyar film még nem ért el, az eddigi legnézettebb játékfilm 2010 után a Kincsem volt, amit szintén Herendi Gábor rendezett. A Kincsem 72 089-es csúcsa most jócskán megdőlt. Herendi nevéhez fűződik az 1989 utáni legsikeresebb hat magyar filmindulás közül három (Magyar vándor, Kincsem, Valami Amerika 3), amellyel nemcsak filmtörténetet írt, de az elmúlt harminc év legjelentősebb közönségfilmes és sikergyáros rendezője is lett.

A Valami Amerika 3 továbbá az idei év legjobb hazai mozis indulását is magáénak tudhatja, megelőzve az összes amerikai sikerfilmet, beleértve az eddigi legjobb, a Szabadság ötven árnyalata 109 208 nézős teljesítményét is. A magyar filmszakma sikere ez, hiszen régóta várja a szakma és a közönség, hogy a magyar film az amerikai blockbusterekkel is versenyképes lehessen.

 

Én csak ma tudtam igazából kiengedni, eddig nagyon izgultam, hogy a nézők hogyan fogadják a harmadik részt. De ez a szeretet minden várakozásomat felülmúlta, nem is tudom elmondani, hogy mennyire boldog vagyok, mindenkinek köszönöm"

– mondta Herendi Gábor.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére