Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Antifával is kapcsolatban állt az elfogott magyar iszlamista terrorista

888.hu

2021.06.05. 13:07

A 21 éves V. Kende még arab nevet is felvett.

Az erőszaktól sem visszariadó, Nyugat-Európában a harcias iszlámmal is szövetkező Antifa nevű, a hatóságok által figyelemmel kísért szélsőbaloldali szervezettel is kereste és a hírek szerint meg is találta a kapcsolatot V. Kende, aki felesküdött az Iszlám Államra. A radikalizálódó 21 éves magyar egyetemista dzsihadista arab neve Hüsseyin Ziyad V – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint

kiemelten sokszor került kapcsolatba az interneten az Antifa Magyarország – Magyar Antifa Akciócsoporttal.

A magát antifasisztaként meghatározó szervezet Nyugat-Európában, főleg Franciaországban gyakran együttműködik a radikális iszlamistákkal. Az antifások tagadják az állam erőszak-monopóliumát. Fegyvertáruk a polgári engedetlenségtől a csoportos, felfegyverkezve elkövetett erőszakig terjed. A hivatalos szervek sok Antifa-csoportot az erőszakra kész szélsőbaloldalhoz sorolnak és megfigyelés alatt állnak.

A TEK kedden fogta el a férfit. Hajdu János a TEK főigazgatója elmondta: az illetékes igazgatóságuk hetek óta felderítést folytatott az ügyben, miután az Iszlám Államhoz köthető internetes oldalakon – amelyekre szigorú belépési rend alapján lehet csak belépni – egy magyar fiatalember is részt vett a beszélgetésekben.

A radikalizálódott férfi több magyarországi helyszínen is robbantani akart. Elsőként a labdarúgó-Eb budapesti helyszínén, a Puskás Stadionban, ahol 70 ezer ember életét veszélyeztethette volna. Ugyanakkor a Balatonon turisták tömegébe is bele akart hajtani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére