Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Emberkereskedelem és kényszermunka Fejér megyében

888.hu

2021.07.01. 08:30

Lakóhelyén fogták el az emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésével gyanúsítható 44 éves sárosdi férfit.

 

Egy férfi 2020 decemberében tett feljelentést a rendőrségen, miszerint két hónappal korábban a veszprémi piacon egy számára ismeretlen személy leszólította, aki bemutatkozás után megkérdezte tőle, hogy szereti-e az állatokat. Az igenlő választ követően folytatták a beszélgetést, amelynek során

az idegen fizetés ellenében birkapásztorkodást, szállást és ellátást ígért neki.

A későbbi sértett elfogadta az ajánlatot, és az éjszakát már új sárosdi otthonában, egy fából készült, ablakok nélküli lakókocsiban töltötte – írja a police.hu.

Napokig ott élt, és elvégezte a rá rótt feladatokat, majd egy melléképületbe, egy idősebb férfi mellé költöztették át. Személyes okmányait elvették tőle.

Az elvégzett munkáért bért nem kapott, tisztálkodni nem volt lehetősége,

és mint megtudta, hozzá hasonló sorsú lakótársa nyugdíját is elvette fogvatartójuk. Tudomása szerint az elkövető a ház körüli munkák ellátására további elesett embereket vett magához, akiket folyamatosan dolgoztatott.

A nyomozás során összegyűjtött információk alapján a rendőrök azonosították a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatba hozható 44 éves férfit, valamint további négy sértettet. Számuk várhatóan a büntetőeljárás során tovább bővül.

A Fejér megyei nyomozók a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival együtt 2021. június 30-án kora reggel

akciót szerveztek a feltételezett elkövető elfogására, és sárosdi otthonában rajtaütöttek a férfin.

A művelet során a rendőrök az elkövető otthonában, továbbá a hozzá köthető ingatlanon kutatást tartottak, és a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható tárgyi bizonyítási eszközöket, személyi okmányokat foglaltak le.

A nyomozók a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra előállított férfit – őrizetbe vétele mellett – emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésével gyanúsították meg, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére