Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felével esett vissza a gyilkosságok száma a bandák elleni fellépés miatt egy közép-amerikai országban

888

2023.01.04. 09:55

Salvadorban tavaly 56,8 százalékkal esett vissza a gyilkosságok száma a bandákkal szembeni hatósági fellépés eredményeként – közölte kedden a San Salvador-i kormány.

 

Francis Merino védelmi miniszter tájékoztatása szerint 2022-ben 496 gyilkosságot regisztráltak. Az előző évben 1147 emberölés történt a világ egyik legmagasabb gyilkossági rátájával rendelkező közép-amerikai országban. A tavalyi adat nem tartalmazza a biztonsági erőkkel vívott összecsapásokban megölt bandatagok számát.

Bár a kormányzat nem közölt adatokat a mostani gyilkossági rátát illetően, a mutató minden esetre jóval elmarad a csúcsévnek számító 2015-től, amikor százezer lakosra 103 gyilkosság jutott.

December közepén a salvadori parlament kilencedik alkalommal hosszabbította meg a Nayib Bukele elnök kérésére bevezetett rendkívüli állapotot, hogy a hírhedt Barrio 18 és a rivális MS-13 bűnbandák okozta erőszakhullámot megfékezhessék. A keménykezű hatósági fellépés során 60 ezernél is több feltételezett bandatagot vettek őrizetbe.

 

A gyilkosságok számában bekövetkezett csökkenés a rendkívüli állapotnak tudható be, mert számos bűnözőt kivontunk a forgalomból, így nem árthatnak többé a lakosságnak.”

– hangsúlyozta Merino.

Felmérések szerint a salvadoriak többsége támogatja a hatósági fellépést, amelynek keretében katonák járőröznek a bandák által elkövetett bűncselekmények miatt veszélyesnek tartott negyedekben.

 

MTI

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére