Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Korrupció miatt vettek őrizetbe két ügyvédet

888.hu

2021.05.19. 18:00

Valótlanul állították, hogy a miniszterelnököt, a belügyminisztert és sok másik tisztségviselőt megkennének egy vállalkozó büntetőeljárásának elsimítása érdekében.
A nyomozó főügyészség további bizonyítékok beszerzése és az elkövetők elfogása érdekében tegnap tizenkét helyszínen összehangolt eljárási cselekményeket hajtott végre, amelyek során motozásokat, kutatásokat és lefoglalásokat foganatosított, majd hét személyt gyanúsítottként hallgatott ki

– írja az ügyészség honlapján.

A megalapozott gyanú szerint egy férfi 2019 szeptembere és 2020. márciusa között több társával, akik közt ügyvédek is voltak, egy vállalkozótól kérésükre megközelítőleg 800 millió forintot kapott. Az elkövetők azt állították, hogy ebből a pénzből a belügyminiszternek, rendőröknek, NAV-osoknak és más hivatalos személyeknek kell fizetni annak érdekében, hogy a vállalkozó adóhatósági és büntetőeljárását elsimítják.

Ugyan ezt a vállalkozót megkereste még egy másik csaló ügyvéd is, aki azt állította, hogy 150 millió forintért még a miniszterelnököt és a legfelsőbb ügyészt is befolyásolja majd. Természetesen mindezt valótlanul állította ő is.

A nyomozó főügyészség elrendelte valamennyi elkövető őrizetét és indítványozza letartóztatásuk elrendelését. A személyi szabadságot érintő kényszerintézkedések tárgyában a Budai Központi Kerületi Bíróság ma és a holnapi napon dönt – olvasható az ügyészség honlapján.

Az elfogásról videó is készült.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére