Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megverte az őt ellátó mentőst, majd a tárgyaláson fenyegetőzött egy szabolcsi bűnöző

Horváth Tamás

2020.02.20. 15:15

Nem baj, Sorosék majd neki is elintézik a milliós kártérítést.

Életveszélyesen megfenyegette a mentőst a kisvárdai bíróságon a vádlott. Annak a cigány származású férfinak az ügyét tárgyalták, aki megütötte az őt ellátó mentőst még 2018 májusában. ​A tárgyalást vezető bírónő rutinjának és türelmének volt köszönhető, hogy a tárgyalás nem torkollott verekedésbe. Az ügy sértettjének a vádlott azt ígérte, hogy a föld alá teszi – írja a Frissmédia.

Hogy megismerjük a teljes történetet, 2018. május 24-éig kell visszamennünk az időben – ekkor kaptak riasztást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tuzsérra a záhonyi mentősök. Egy helyi ház udvarán fekvő férfit kellett, hogy ellássanak, akit egy verekedésben hagytak helyben. Miután a kiérkező mentőápoló a mentőautóban ellátta a vádlott sérülését, kinyitotta a gépjármű ajtaját, hogy az utcán tartózkodóktól elkérje a férfi iratait. Eközben a vádlott az autóból az utcán lévőkkel hangosan veszekedni kezdett, majd felugrott a vizsgáló székből,

és a mentőápolót ököllel többször megütötte a vállán, az arcán, valamint az orrán.

A vádlott a mentős bántalmazását csak a jelenlévők közbelépése után fejezte be.

A mentőápoló – aki 19 éve menti magyar honfitársaink életeit – orrcsonttörést szenvedett, elmondása szerint az sem kizárt, hogy maradandó egészségkárosodása van, az eset óta légzési problémákkal küzd.

A 2019 szeptemberében megtartott előkészítő ülésen a vádlott nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését, ezért a kisvárdai bíróságnak bizonyítási eljárást kellett lefolytatnia.

Mivel az előkészítő ülés nem hozott eredményt, a procedúra átment tárgyalásba: meghallgatták a sértettet és a vádlottat, majd a bíró igazságügyi szakértőt rendelt ki.

Fotó: Frissmédia

A szerdai tárgyaláson a vádlotton és a sértetten kívül a tanúk meghallgatására is sor került volna, csakhogy a vádlott begyógyszerezett, vélelmezhetően ittas állapotban jelent meg a bíróságon, a lábán alig tudott megállni. A bíróság ezért arra az álláspontra jutott, hogy a vádlott állapota miatt nem tartható meg a tárgyalás, azt elhalasztotta áprilisra.

A vádlott ekkor verbálisan elkezdte fenyegetni a mentőápolót, mivel szerinte pont, hogy a mentős volt erőszakos azon a bizonyos májusi napon, a sérüléseit is kétségbe vonta.

A verbális fenyegetést – melynek része volt többek között a

föld alá raklak, eláslak!

mondat is – majdhogynem fizikai támadás követte, de ekkor a sértett és egy tanú elhagyta a tárgyalótermet, így a vádlott a továbbiakban önmagával viaskodott. Saját elmondása szerint egyébként a tárgyalás előtt többfajta gyógyszert fogyasztott, amelyekre alkoholt is ivott.

Valószínűleg ez az egyik oka annak, hogy a férfi egy másik mai tárgyaláson, ahol lopás miatt kellett volna felelnie, nem jelent meg. Ebben az ügyben a vád szerint egy mobiltelefont tulajdonított el, majd azt az egyik rokonának eladta. Bár itt a kár megtérült, a büntetőeljárást le kell folytatni, ami talán problémamenteseb lesz, ha a vádlott pénteken bevonul a börtönbe. Tudniillik a férfit még 2019. november 21-én a bíróság

testi sértés bűntettének kísérlete miatt – mint különös visszaesőt – 80 nap elzárás büntetésre ítélte, amelynek letöltését 2020. február 21-én kell megkezdenie.

A vádlott a mentős megverését azonban aligha ússza meg 80 nappal, ugyanis a törvény a közfeladatot ellátó személyeket kiemelten védi, így a mentőverésért akár 5 évet is kaphat.

Ezért nem ment be a mentő Csenyétére

A Tuzséron történtek fényében alighanem mindenki számára egyértelművé válik, hogy miért is nem ment be a mentő a jelentős cigány lakossággal rendelkező Csenyétére még január végén.

Mint ismert, akkor a helyiek a mentősöket már a telefonban szidalmazták, akik ezért úgy ítélték meg, hogy a testi épségüket kockáztatnák, ha a rendőrök nélkül jelennének meg a helyszínen.

A biztonságos környezet hiánya miatt akkor egy ember meghalt, de bele sem merünk gondolni, hogy mekkora tragédia történhetett volna, ha a mentősök mégis úgy döntenek, hogy bemennek az őrjöngő helyiek közé. Vélhetően nem úsztunk volna meg egy újabb Olaszliszkát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére