Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szabadon engedték a hírhedt francia sorozatgyilkost nepáli börtönéből

888.hu

2022.12.23. 13:30

Szabadon engedték pénteken 19 év után egy nepáli börtönből azt a francia állampolgárságú férfit, akit egy amerikai turista meggyilkolásáért ítéltek 20 évi börtönbüntetésre, de az 1970–80-as években feltehetőleg számos más gyilkosságot is elkövetett.

 

A nepáli legfelsőbb bíróság szerdán rendelte el a Thaiföldön Kígyónak is nevezett, most 78 éves Charles Sobhraj szabadlábra helyezését idős korára hivatkozva. A több mint húsz hátizsákos turista megölésével gyanúsított sorozatgyilkos már útban van Franciaország felé. Ügyvédje szerint a nepáli hatóságok a lehető leghamarabb haza akarták küldeni, és ez egybeesett Sobhraj kívánságával is. A katmandui francia nagykövetség sietve kiállította a hazautazásához szükséges dokumentumokat.

A Connie Jo Bronzich amerikai hátizsákos turista 1975-ben történt megöléséért 2003-ban Nepálban elítélt férfit egy szigorúan őrzött katmandui börtönben tartották fogva. Sobhraj mindig tagadta az amerikai nő megölését, és ügyvédei szerint a vádak kizárólag feltételezéseken alapultak. A bíróság ennek ellenére húsz évi letöltendő börtönbüntetésre ítélte őt.

Pár évvel később a francia férfit a korábban meggyilkolt amerikai turista barátjának megöléséért ismét elítélték. Ezen ügyeken kívül, számtalan másik gyilkossággal is megvádolták a férfit. A thaiföldi rendőrség szerint Shobraj 1970-ben begyógyszerezett hat nőt, akik közül többre holtan találtak rá egy közelben lévő tengerparton.
1976-ban, mielőtt Sobrahj a Thaiföldön elkövetett bűneiért bíróság elé állhatott volna, Indiában bebörtönözték, amiért megmérgezett egy francia turistacsoportot. Tíz évvel később altatót csempészett a börtönőrök ételébe, és mialatt ők aludtak, megszökött a börtönből. Nem sokáig élvezhette a szabad levegőt, ugyanis pár nappal később az indiai rendőrség Goa szigetén elkapta őt. Ezután ismét börtönbe zárták, majd 1997-es szabadulása után hazatért Franciaországba. Áldozatainak valódi száma a mai napig ismeretlen.

A sorozatgyilkos széles körben ismertté vált történetét a Netflix és a BBC is megfilmesítette.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére