Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Eseménygazdag napot búcsúztatunk: A magyarok józanságáról, az Orbán-terv erejéről és az ismét szárnyaló forintól is beszámolhattunk

888.hu

2020.04.07. 20:06

Mozgalmas napot hagytunk magunk mögött. Magasra szökő fertőződésszámmal ébredtünk, de a Századvég adataiból a magyarok józan magatartására következtethettünk, ami nagyon pozitív. Mint ahogy az is, hogy az Orbán-terv részletei széles társadalmi rétegek számára szolgáltak jó hírrel. Az viszont nem kellemes a fülnek, hogy sokan Soros Györgyöt sejtik a gyenge, bár ma Matolcsy jegybankelnök bejelentésétől szárnyra kapó forint helyzete mögött. Az okokról egy közgazdászprofesszor okosította a 888 olvasóit.

Ma 73-mal nőt a fertőzött betegek száma, összesen 817-re. Összesen 71-en gyógyultak már meg, mára 4-en, azonban sajnos 9 honfitársunktól kellett búcsút venni, az összes halott kedden 47 volt. Ezek voltak reggel a koronavirus.gov.hu szikár adatai.

Jó hír volt viszont, hogy megvolt az első nap Kínában, amikor senki sem halt meg.

A Századvég felméréséből megtudhattuk, hogy a magyarok jelentős többsége nem ért egyet azzal az ellenzéki hangulatkeltéssel, hogy a kormánynak ingyenpénzt kellene osztogatnia a koronavírus-járvány nyomán kialakuló gazdasági recesszió idején, helyette a kormány munkahelyvédő és -teremtő politikáját támogatják.

Az Orbán-kormány hétfőn bejelentett gazdasági mentőcsomagjának részleteiről tájékoztatott ma Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. Az euró- és migrációs válság után most a koronavírus okozta válsággal kell szembenéznie Magyarországnak, de a kormány eddig minden ilyen helyzetet sikeresen tudott kezelni

Az operatív törzs napi tájékoztatóján pedig arra figyelmeztettek, hogy az eddigi fertőzéses esetek 40 százaléka Budapestre, a Pest megyei agglomerációval együtt 60 százaléka a fővárosi régióra koncentrálódik, ezért rendkívül fontos, hogy a sűrűn lakott régióban mindenki fokozottan tartsa be a járvány terjedését akadályozó korlátozásokat.

Eközben a momentumos Donáth Annának végképp elgurult a gyógyszere, olyannyira, hogy már a szocik is nekiestek.

Délután fontos bejelentést tett Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, melynek következtében hosszú ideig tartó gyengülés után egy csapásra szárnyalni kezdett a forint.

Ennek ideje is volt, mert a gazdasági szóbeszéd magát Soros Györgyöt sejti a magyar fizetőeszköz kritikus állapota mögött, aki annak idején az angol fontot is sikerrel döntötte be. A forinttal azonban ez nem sikerülhet.

Hogy miért? Erre a választ Lentner Csaba közgazdászprofesszor adta meg a 888-nak nyilatkozva. Rámutatott, már nem nemzetek csatároznak egymással, mint az első vagy második világháború idején, hanem nyíltan pénzügyi csoportok, amelyek gazdasági befolyásukon keresztül, egy térség felemelésével vagy kollaboráns politikai rétegek támogatásával politikai befolyást akarnak elérni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére