Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába támad az EP és hazudik a fake news sajtó, a törvénymódosítások után jöhetnek az uniós pénzek

888.hu

2022.09.20. 19:59

Menczer Tamás helyretette a holland külügyminisztert, Szijjártó Péter és Novák Katalin pedig New Yorkba utazott közölni a jelenlévőkkel, hogy a jelenlegi helyzetben a béke lenne a prioritás, nem az újabb szankciós csomag.

 

Johannes Hahn, az Európai Bizottság (EB) költségvetési és igazgatási biztosa vasárnap jelentette be, hogy az EB azt javasolja az Európai Tanácsnak, hogy a három kohéziós politikai operatív program keretein belül a kötelezettségvállalások 65 százalékát, vagyis több mint 3000 milliárd forintot függesszen fel. Hahn ugyanakkor elmondta, Magyarország 17 intézkedést fog végrehajtani, amelyek megfelelőek lehetnek arra, hogy a bizottság aggályait eloszlassák, illetve a fennálló problémákat kezeljék. Magyarországnak november 19-ig kell tájékoztatást adnia, ezután a testület pedig újraértékeli a helyzetet és dönteni fog.

Kovács Attila, az Alapjogokért Központ európai uniós kutatási igazgatója az üggyel kapcsolatban a 888.hu érdeklődésére elmondta,

az Európai Parlament mindig politikai, ideológiai kérdések miatt támadja Magyarországot, így volt ez a gyermekvédelem kapcsán és így van ez a szankciós politika kapcsán is.

 

 

Magyarországtól eddig sem vontak meg semmilyen forrást, az Európai Bizottság vasárnapi, a jogállamisági eljárás keretében hozott döntése értelmében sem áll fent ennek a veszélye.”

hangsúlyozta Varga Judit igazságügyi miniszter Brüsszelben.

 

Az Alapjogokért Központ szintén megírta, hogy a baloldali fake news sajtó két hazugsággal is riogat az Európai Bizottság vasárnapi, a jogállamisági kondicionalitásról szóló döntéséről.

Egyrészt azzal riogatják az érdeklődő közönséget, hogy a Magyarországnak járó források közel kétharmada veszélyben van. Érdemes gyorsan tisztázni: ez hazug riogatás.

 


 

Wopke Hoekstra azt mondta az „Európai Parlament hazugságaira hivatkozva”, hogy nagyon aggódik a magyar jogállamisággal kapcsolatban. Arról beszélt, hogy Magyarországon veszélyben van a jogállamiság, veszélyben vannak a közös értékek, és szörnyű, ami a bírói hatalommal vagy a szabad sajtóval történik – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a közösségi oldalára feltöltött keddi videójában.

Menczer Tamás szerint Wopke Hoekstrának akkor lenne célszerű Magyarországgal foglalkoznia, ha a saját országában sikerült rendet tenni.

 

 


 

Az Európai Unió végre fejezze be a nyolcadik szankciós csomag emlegetését, fejezze be minden olyan intézkedés kilátásba helyezését, ami az energiaellátási válságot még mélyíti, még súlyosbítja.”

jelentette ki Szijjártó Péter az ENSZ Közgyűlés magas szintű hetén, New Yorkban.

 

Őszintén remélem, hogy az európai országok és maga az Európai Unió is egy idő után végre azokat az intézkedéseket veszi elő, amelyek nem a háború eszkalációjával vagy elhúzódásával fenyegetnek, hanem hozzájárulnak ahhoz, hogy legyen vége a háborúnak.”

nyilatkozta szintén a külgazdasági és külügyminiszter, ezúttal az M1 stábjának.

Az ENSZ Közgyűlés 77. ülésszakán a helyszínen tartózkodik Novák Katalin államfő is, mint a magyar delegáció vezetője.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére