Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

888.hu

2015.10.22. 08:00

Egyetértettek az unió külsõ határainak védelmében az Európai Néppárt madridi kongresszusán, többen beismerték tévedésüket. Cselekvésre szólították fel az ENSZ Biztonsági Tanácsát. Amerikának nem tetszik, hogy Moszkvában fogadta a szír elnököt Putyin.
Egyetértettek az Európai Unió külső határainak védelmében

Az Európai Néppárt madridi kongresszusán a migrációról vitáztak. A felszólalók egyetértettek abban, hogy szükség van az unió külső határainak védelmére; valamint elfogadtak több olyan határozatot, amelyekben sürgetik a közös európai választ. Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs ügyekért felelős tagja elismerte, hogy az Európai Bizottság kezdetben nem megfelelően kezelte a bevándorlás kérdését.  Avramopulosz szerint eleinte csupán mint az egyes országokat érintő problémaként kezelték a kérdést, miközben azt globális szemszögből kell vizsgálni. Esteban González Pons, az EPP parlamenti frakciójának spanyol alelnöke szerint a migráció okát - a háborút - kell elsősorban megfékeznit. A migráció problémája kapcsán pozitív példaként említették Spanyolországot - mint az egyetlen, Afrikával közvetlen határral rendelkező európai ország példáját -, valamint többen kitértek Törökország kulcsfontosságú szerepére. 

 

Cselekvésre szólították fel az ENSZ Biztonsági Tanácsát

Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország az Irán által végrehajtott rakétakísérlet miatt fordultak az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) szankciós bizottságához. A nyugati országok szerint Teherán az általa végrehajtott rakétakísérlettel megsértette a rá vonatkozó BT-határozatokat, és aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy az Irán által tesztelt ballisztikus rakéta "eredendően képes atomfegyver továbbítására".

 

Putyin és Asszád tárgyal. Amerika ideges.

Vlagyimir Putyin kedden az orosz fővárosban fogadta a szír vezetőt, Bassár el-Asszádot, ahol szűkkörben tárgyaltak a szíriai helyzetről, az iszlamisták elleni hadműveletekről és a konfliktus kilátásairól. A tárgyalások eredményeként a két vezető megállapodott abban, hogy Moszkva kész továbbra is támogatni a szír kormány terroristák elleni harcát, és segítséget nyújt a békés átmenet eléréséhez.
A Fehér Ház azonban szerdán komolyan bírálta a találkozót és kijelentette, hogy nézetük szerint a szír elnök „vörös szőnyeges” fogadása ellentétben áll az oroszok kinyilvánított céljával, a békés politikai átmenet elérésével.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére