Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Stabil fölényben a Fidesz, az ellenzék pedig szétesõben

Bertha László

2017.04.01. 08:58

A Fidesz-KDNP továbbra is magabiztosan vezeti a pártversenyt, a Momentum és a Kétfarkú Kutyapárt pedig tovább osztotta a baloldali szavazótábort - derül ki a Nézõpont Intézet legfrissebb kutatásából.

A felmérés szerint a baloldali szavazótábort a Momentum Mozgalom és a Kétfarkú Kutya Párt is tovább osztotta, márciusban mindkét párt 2 százalékot ért el a legvalószínűbb listás választási eredményt nézve.

A Fidesz-KDNP márciusban is magabiztosan vezette a pártversenyt, ezúttal a teljes felnőtt népesség 32 százaléka támogatta a kormánypártokat, ami a februári 33 százalék után mindössze hibahatáron belüli elmozdulást jelent. Azonos bázison a Jobbikkal 11, az MSZP-vel 7, a DK-val és az LMP-vel 3-3, míg az Együtt-tel, a Párbeszéddel és a Fodor Gábor által vezetett Liberálisokkal egyaránt 1 százalék szimpatizál. A Kétfarkú Kutya Párt mellett a Momentum Mozgalom is elérte az 1 százalékos mérhetőségi szintet.

A legvalószínűbb listás választási eredményt nézve a Fidesz-KDNP hét százalékpontos emelkedéssel 53, míg a Jobbik öt százalékpontos csökkenéssel 16 százalékos eredményre számíthatna. Ez alapján a kormánypártok jelenleg jobb listás eredményt érnének el 2014-hez viszonyítva, a Jobbik támogatottsága viszont öt százalékponttal elmarad a 2014-ben megszerzett, illetve az előző hónapban is mért 21 százalékos belföldi listás eredménytől. Ennek hátterében a Nézőpont Intézet szerint az állhat, hogy a Fidesz-KDNP szimpatizánsok aktivitása változatlanul magas, míg a Jobbik-tábor elbizonytalanodott februárhoz képest.

Az MSZP legvalószínűbb listás választási eredménye 11, a DK-é 6, míg ezen a bázison az Együtt, a Párbeszéd és a Liberálisok tábora egyaránt 1 százalékos. Az egykori baloldali összefogás pártjaira így együttesen még mindig többen szavaznának, mint ahányan a Jobbikra. A baloldali szavazótábort viszont immár a Momentum Mozgalom és a Kétfarkú Kutya Párt is tovább osztotta, márciusban mindkét párt 2 százalékot ért el a legvalószínűbb listás választási eredményt nézve. Az LMP tábora ezen a bázison 6 százalék.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére