Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Asszád: a nyugat-európai koalíció csak a terrorizmust segíti

888.hu

2015.12.06. 13:20

A szíriai elnök szerint nem csak törvényt sért, de kudarcra is van ítélve a brit királyi légierõ bekapcsolódása az Iszlám Állam elleni nemzetközi légi hadmûveletekbe.
LONDON, 12:50

A szíriai elnök szerint törvénysértő és kudarcra van ítélve a brit királyi légierő bekapcsolódása az Iszlám Állam elleni nemzetközi légi hadműveletekbe.

Bassár el-Aszad a The Sunday Times-nak adott interjút és kijelentette, hogy a brit beavatkozásból, ahogy az egész nyugati koalíció egészének szíriai hadműveletiből, csak károk származhatnak, mivel nincs mögöttük összefogott stratégia a terrorizmus legyőzésére. Aszad szerint emiatt a nyugati hatalmak szíriai beavatkozása inkább segíti a terrorizmust.

Az elnök cáfolta azt a brit kormányzati érvet, amely szerint 70 ezer mérsékelt szíriai ellenzéki fegyveres állna készen a szárazföldi hadműveletekre a nyugati légierő támogatásával.

Aszad leszögezte, hogy a terrorizmus

rákos daganat, amelynek nem lehet csak egy részét kioperálni, hanem az egészet el kell távolítani.”

A nyugati hadműveletek azonban csak egy részét hasítják le a daganatnak, és ezzel felgyorsítják a terjedését.

A szíriai elnök úgy gondolja, hogy éppen az európaiak „exportálják” a szélsőséges iszlamistákat Szíriába, és ez jelenti a fő terrorveszélyt.

Az oroszok ezt világosn látják, ők Szíriát, Irakot, a térséget, sőt Európát is védelmezni akarják. Nem túlzok, amikor azt mondom, hogy ma ők védelmezik Európát.”

Aszad véleménye szerint a terrorizmus elleni harcot a levegőből és a szárazföldön egyszerre kell megvívni, és a beavatkozás csak akkor lehet törvényes, ha az a szíriai kormányerőkkel összehangoltan zajlik. Hozzátette ugyanakkor azt tudja, hogy a nyugati hatalmak nem lesznek hajlandók a szíriai erőkkel együttműködésben támadni az Iszlám Állan ellen.

A szír államfő azt mondta, hogy az Iszlám Állam és egyéb szélsőséges terrorszervezetek szabadon terjeszkedtek az USA vezette koalíció szíriai hadműveleteinek kezdete óta is, és csak az orosz beavatkozás során kedztek visszaszorulni. Kijelentette, hogy Oroszország törvényesen, Szíria engedélyével lépett be a konfliktusba.

Arra a kérdésre, hogy orosz szárazföldi csapatok harcolnak-e Szíriában, Aszad elmondta, hogy erre még nincs szükség, de előfordulhat a későbbiekben.

(MTI, The Sunday Times)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére