Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az unió hülyének nézi a terroristákat

Horváth József György

2015.10.05. 21:33

Az ujjlenyomatos regisztráció lehet a megoldás az EB szerint; az ENSZ nem ért egyet.
Európa 21:00

Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke szerint az ujjlenyomatos regisztráció nagyban elősegítené a potenciális terroristák kiszűrését.

Timmermans úgy véli, ezzel a rendszerrel az európai polgárok is nagyobb biztonságban érezhetnék magukat, mert az eljárással nagyban megkönnyíthetnék az unió külső határainak védelmét.

A Bizottság alelnöke szerint az ujjlenyomat-alapú regisztrációval Európa könnyebben felügyelhetné a hatalmas embertömegek mozgását és hatékonyabban tudná kiszűrni azokat, akik menekültstátuszra nem jogosultak.

Timmermans megjegyezte, hogy elutasítja azokat az érveléseket, amik a lehetséges terroristák miatt utasítják el az Európába érkező migránsok fogadását.

Ha tesszük a dolgunkat, és minden ide érkező migránstól ujjlenyomatot veszünk, azzal kiszűrjük a probléma forrását."

Timmermans-szal szemben, az ENSZ menekültügyi főbiztosa úgy gondolja, hogy az ujjlenyomatos regisztráció nem megoldás. António Guterres szerint egy terrorista nem akkora hülye, hogy több ezer eurót fizessen az embercsempészeknek, hogy aztán egy életveszélyes ladikban keljen át a Földközi-tengeren. Szerinte, a terroristák sokkal jobb módokat is ismernek arra, hogy átlépjék az EU határát.

A nézetkülönbség az EU és az ENSZ szakosított szerve között egyértelmű, viszont Európában a dolgok nem tűrnek halasztást. Guterres naiv reakciója arra enged következtetni, hogy az ENSZ-ben a Közgyűlés vitája után sem teljesen tiszta a kép az európai helyzetről.

(Reuters)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére