Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Belebetegednek az amerikaiak az elnökválasztásba

Bertha László

2016.10.14. 19:08

Komoly stresszforrást jelentenek az amerikaiak számára az elnökválasztással kapcsolatos hírek, függetlenül attól, hogy melyik jelöltet támogatják.
WASHINGTON, 19:08

Komoly stresszforrást jelentenek az amerikaiak számára az elnökválasztással kapcsolatos hírek, függetlenül attól, hogy melyik jelöltet támogatják.

Az eredményeink szerint nem számít, hogy az ember demokrata, vagy republikánus: az egyesült államokbeli felnőtt népesség rendkívül stresszesen éli meg a jelenlegi elnökválasztást”

– idézte Lynn Bufkát a Medicalxpress című egészségügyi portál.

A szakember szerint az elnökválasztási csatározás nyomon követéséből fakadó stresszt felerősítik a közösségi médiában megjelenő vélemények, történetek, képek és videók, amelyek súlyosbíthatják az emberek aggodalmait és frusztrációit, nem is beszélve arról a több ezer kommentről, amelyek egy része ellenséges, sőt egyenesen gyűlöletkeltő hangvételű.

Az APA felmérése szerint a 18 éves, vagy annál idősebb amerikaiak 52 százaléka számára jelent bizonyos fokú, vagy egészen jelentős stresszforrást az elnökválasztás. A felmérés szerint ez a demokrata szavazók 55, míg a republikánusok 59 százalékát érinti.

Az augusztusban elvégzett internetes felmérés eredményei szerint a válaszadók 38 százaléka mondta, hogy a közösségi médiában zajló politikai és kulturális eszmecserék ugyancsak stresszforrást jelentenek számára.

A közösségi oldalak használóinak több mint fele érzi úgy, hogy az elnökválasztás komoly, vagy nagyon komoly stresszforrást jelent számára, a közösségi médiától távol maradóknál ugyanez az arány 45 százalék.

A férfiak és a nők egyformán stresszesen, a különböző generációk azonban eltérően élik meg a Trump-Clinton csatát. Az X generáció – az 1965 és 1980 között született nemzedék – tagjainak mindössze 45 százaléka, az 1946 előtt született veteránok közül minden tízből hat ember, az Y generáció (1980-1994) tagjainak 56 százaléka, a baby boomerek (1946-1964) fele éli meg stresszesen az elnökválasztást.

Az APA szerint azoknak, akik valamelyest enyhíteni szeretnék az elnökválasztási időszak okozta stresszt, érdemes időről-időre egy kis digitális szünetet tartaniuk. Ilyenkor csupán annyi hírt olvassanak, amennyi elegendő ahhoz, hogy informáltak maradjanak, fordítsanak időt saját magukra, menjenek el sétálni, és töltsenek időt a családjukkal, barátaikkal.

(MTI, The Washington Post)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére