Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Farage: elképesztõ Soros befolyása Brüsszelben

Bertha László

2017.11.14. 18:58

Aggodalmát fejezte ki Nigel Farage brit EP-képviselõ Soros György alapítványának gazdasági befolyása, valamint a nemzeti választásokba és népszavazásokba való beavatkozása miatt.
BRÜSSZEL, 18:58

Aggodalmát fejezte ki Nigel Farage brit EP-képviselő Soros György alapítványának gazdasági befolyása, valamint a nemzeti választásokba és népszavazásokba való beavatkozása miatt.

Nigel Farage, a brit függetlenségi párt (UKIP) alapítója azoknak az európai parlamenti képviselőknek címzett levelében írt erről, akik szerepelnek a Nyílt Társadalom Alapítvány „megbízható európai parlamenti partnerei” között.

A brit politikus felvetette, hogy ha Oroszország állítólag 100 ezer dollár felhasználásával befolyásolhatta az amerikai választásokat, vajon milyen hatása lehet annak a 18 milliárd dollárnak, amelyet Soros a Nyílt Társadalom Alapítványnak fizetett.

Farage levelében az érintett képviselők átláthatóság iránti elkötelezettségét számon kérve azt kérdezte, hogy kaptak-e támogatást az alapítványtól, részt vettek-e az alapítvány rendezvényein, megadnák-e azoknak a képviselőknek vagy brüsszeli lobbistáknak a nevét, akik az alapítvány nevében keresték fel őket, valamint találkoztak-e valaha Soros Györggyel.

Az EP-képviselő úgy vélekedett, a levél megválaszolásának elmaradása képmutatást jelent, amely miatt a nyilvánosság levonja majd a maga következtetéseit.

Nigel Farage előzőleg, az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésének az adóelkerüléssel és adóparadicsomokkal foglalkozó vitájához hozzászólva kijelentette, elképesztő a Soros György által finanszírozott Nyílt Társadalom Alapítvány befolyása Brüsszelben. Tájékoztatása szerint az alapítvány tavaly 42 ülést tartott Brüsszelben az Európai Bizottsággal közösen. Az ülésekről könyv is megjelent, amelyben felsorolják, kik a megbízható partnereik az Európai Parlamentben. A kiadvány több mint 200 nevet tartalmaz, mások mellett Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakciójának (ALDE) vezetője is szerepel benne.

Farage elmondta, Verhofstadt Soros György érdekében lobbizott a Magyarországról folytatott vitában az EP házbizottságaként működő, a parlamenti elnököt és a frakcióelnököket tömörítő elnökök konferenciáján.

A képviselő aláhúzta, ha az Európai Parlament teljes politikai átláthatóságot kíván teremteni, akkor arra is választ kell adni mindenkinek, kaptak-e bármikor is támogatást a Nyílt Társadalom Alapítványtól, illetve hány alkalommal vettek részt az alapítvány által szervezett és finanszírozott eseményen.

Itt az ideje, hogy az Európai Parlament egy különbizottságot hozzon létre, amely az intézményen belüli visszaélésekre keresi a választ, ugyanis a legnagyobb nemzetközi és politikai összefonódásra derülne fény – tette hozzá az MTI beszámolója alapján a brit EP-képviselő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére