Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyerekek százai ellen követtek el szexuális visszaélést egy londoni hatóság gondozása alatt

888.hu

2021.07.27. 21:38

A dél-londoni Lambeth kerület tanácsának gondozásában lévő több mint 700 gyerek szenvedett el több évtizeden keresztül szexuális visszaélést józan ésszel nehezen felfogható módon – számolt be kedden nyilvánosságra hozott jelentésében a gyerekekkel szembeni intézményi szexuális visszaéléseket vizsgáló független bizottság, az IICSA.

 

Az IICSA szerint Lambeth kerületi tanácsának munkatársai a hatvanas és a kilencvenes évek között úgy kezelték a gondozásuk alatt álló gyerekeket, mintha „az életük semmit sem számított volna”.

A testület szerint a gondozók szexuális bűnelkövetők prédájává tették a gyerekeket, ami élethosszig tartó szörnyű következményeket okozott nekik.
A bentlakásos gyermekotthonokban és nevelőotthonokban élő gyerekek több évtizeden keresztül olyan szintű kegyetlenséget és szexuális visszaéléseket szenvedtek el, amit nehéz felfogni”

– fogalmazott Alexis Jay, a vizsgálat vezetője.

A zaklatás, a megfélemlítés, a rasszizmus, a nepotizmus és a szexizmus sok éven keresztül virágozhatott a tanácson belül, mindez a korrupció és a rossz pénzügyi gazdálkodás ellenére.”

 

A vizsgálat szerint a rossz bánásmód miatt panaszt tévő gyerekek szavainak hitelességét kétségbe vonták és elutasították. A jelentés szerint 705 gyerek számolt be szexuális zaklatásról, nemi erőszakról és egyéb visszaélésről Lambeth három gyermekotthonában. Bár számos gyerek jelentette az eseteket, négy évtized alatt mindössze egyetlen gondozót büntettek meg.

A jelentés felszólította a rendőrséget: vizsgálja meg a bűnügyi nyomozás lehetőségét annak a fiúnak az ügyében, aki 1977-ben megölte magát egy gyermekotthonban, miután visszaélést szenvedett el az egyik gondozó részéről. Claire Holland, Lambeth jelenlegi vezetője úgy fogalmazott: a tanács „mélységesen sajnálja a döbbenetes visszaélést”.

Az egyik áldozat – aki elmondása szerint többször is visszaélést szenvedett el 1976 és 1979 között kerületi gyermekotthonokban – azonban fogadkozott: addig folytatja küzdelmét, amíg az elkövetők nevét nyilvánosságra nem hozzák.

A többéves vizsgálat az után indult, hogy kiderült: a BBC közszolgálati televízió egyik legnépszerűbb könnyűzenei műsorának vezetője, a 2011-ben elhunyt Jimmy Savile évtizedeken keresztül súlyos szexuális bűncselekmények sorát követte el gyerekek sérelmére.

A bizottság a gyermekvédelem hiányosságait vizsgálja több területen, köztük az egyházi fenntartású iskolákban, a fiatalkorúak büntetés-végrehajtási intézetében és az interneten is, következő jelentését várhatóan jövőre teszi közzé.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére