Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha beüt a krach, a mobilodtól is elköszönhetsz

888.hu

2022.09.30. 17:00

A mobilhálózatokat is érinteni fogják az áramkimaradások.

 

Képzeljük el, hogy milyen lenne az életünk elektromosság nélkül!

Tudnánk-e főzni, fűteni, vagy csak simán eljutni a munkahelyünkre tömegközlekedéssel?

Ha városban élünk, valószínűleg nem, ráadásul a digitalizáció megváltoztatja az életmódunkat, minden eddiginél több automatizált és internetre csatlakoztatott eszközünk van, így a potenciális áramkimaradásoknak a hatásai sokkal nagyobbak lennének, mint az első ránézésre gondoljuk.

Európa fejlett országaiban az áramkimaradások kockázata az elhibázott brüsszeli szankciós politika miatt egyre magasabb.

 

A Svéd Polgári Vészhelyzeti Ügynökség (MSB) arra figyelmeztetett, hogy az ország nincs felkészülve az idén télen fenyegető energiaválságra, és közölte, hogy a vállalkozások és a kiszolgáltatott emberek komoly veszélynek vannak kitéve, ha áramhiány és áramszünetek lépnek fel.

Jan-olof Olsson, az MSB ellátási felkészültségért felelős vezetője így fogalmazott:

Azokat az embereket, akiknek otthonukban életfenntartó gépek vannak és otthoni egészségügyi ellátást kapnak, mindig veszélyezteti az áramkimaradás. Még ha van is tartalék áramellátás, átállást kell végrehajtani.”

 

 

Németországban is súlyos a helyzet.

Die Welt című német lap most arról ír, hogy

ha az energiaellátás összeomlik, az infrastruktúra is összeomlik, Berlin elsötétedik, nagyon rövid időn belül a biztonsági helyzet drámaian romlana és megnőne a fosztogatások és a zavargások valószínűsége.

Éppen ezért a német rendőrség egy bevetési tervet készít elő.

Olaf Scholz német kancellár azt mondja,

az ellenzék által felvetett aggodalmak ellenére nem számít áramkimaradásokra ezen a télen, de nem zárja ki teljesen az ilyen forgatókönyveket.

 

Nancy Faeser német szövetségi belügyminiszter már tavasszal azt tanácsolta az embereknek, hogy tartsanak otthon vészhelyzeti készletet potenciális áramszünetek esetére.

 

 

És ha azt hiszik, hogy majd mobilnettel átvészelik a sötét órákat, ha esetleg a wifi működésképtelenné válik, akkor tévednek.

A távközlési ágazat tisztviselői most attól tartanak, hogy

a kemény tél az európai távközlési infrastruktúrát a végsőkig fogja terhelni, és a kormányokat arra kényszeríti, hogy a létfontosságú energia megtakarítása érdekében hatalmas hálózatokat állítsanak le, ami mobilhálózati kimaradásokat okozhat.

 

A távközlési vezetők szerint

nincsenek elegendő tartalékrendszerek a széleskörű áramkimaradások kezelésére, ami valószínűvé teszi a mobiltelefonok kiesését.

 

A Reuters Franciaországgal példálózik.

A francia kormány, a távközlési szolgáltatók és az Enedis, a francia villamosenergia-elosztó vállalat és az állami irányítású EDF közműszolgáltató a nyár folyamán tárgyalásokat folytatott a kérdésről. A Francia Távközlési Szövetség (FFT), az Orange, a Bouygues Telecom és az Altice-hoz tartozó SFR érdekképviseleti csoportja szerint az Enedis nem tudja mentesíteni az antennákat az áramkimaradások alól.

Az Enedis a Reutersnek adott nyilatkozatában azt mondta, hogy a rendkívüli áramkimaradások esetén minden rendes ügyfelet egyenlő elbánásban részesítettek.

Az Enedis azt mondta, hogy a hálózat egyes szakaszait elszigetelhetik a kiemelt ügyfelek – például kórházak, kulcsfontosságú ipari létesítmények és a hadsereg – ellátása érdekében, és hogy a helyi hatóságoktól függ, hogy a távközlési szolgáltatók infrastruktúráját felveszik-e a kiemelt ügyfelek listájára.

 

„Talán a télre javulni fognak az ismereteink ebben a kérdésben, de nem könnyű elszigetelni egy mobilantennát a hálózat többi részétől.”
– mondta a francia pénzügyminisztérium egyik, a tárgyalásokat ismerő tisztviselője.

Források szerint a svéd és a németországi távközlési vállalatok is aggodalmukat fejezték ki kormányuknak az esetleges áramhiány miatt.

A svéd távközlési szabályozó hatóság, a PTS állítólag együttműködik a szolgáltatókkal és más kormányzati szervekkel a megoldások keresésében.

Talán egy kicsit el vagyunk kényeztetve Európa nagy részén, ahol az áramellátás elég stabil és jó.”

– mondta egy távközlési iparági vezető.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére