Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ide fészkelheti be magát az ISIS

Bokor Gábor

2017.12.12. 17:58

Most, hogy a terrorállamot sikerült kiûzni Irakból és Szíriából, új otthont kellett keresnie, amit úgy tûnik, meg is talált.
KABUL, 17:58

Most, hogy a terrorállamot sikerült kiűzni Irakból és Szíriából, új otthont kellett keresnie, amit úgy tűnik, meg is talált.

Az orosz biztonsági tanács tájékoztatása szerint az ISIS katonái a szíriai és iraki leszereplésük után megpróbálhatnak új központ után kutatni. A legújabb jelentések szerint a radikális szunnita harcosok Afganisztánban telepedhetnek meg, amely eddig sem utasította el a legszélsőségesebb nézetű egyéneket, sőt.

Afganisztánban hosszú ideje nincs normális kormányzás, az ország nagy részében a velük szimpatizáló tálibok uralkodnak, ami remek táptalaj számukra. Nem elképzelhetetlen, hogy az ISIS át akarja majd venni az uralmat"

mondta Nikita Mendkovich, a szervezet munkatársa.

A szakérő beszámolója szerint az Iszlám Állam harcosai jelenleg is harcolnak a terrorszervezet zászlaja alatt az ázsiai országban, legtöbbjük Nangarhar és Kunduz provinciában. 

A terroristák bevett taktikája, hogy olyan országot rohannak le, ahol nincs erős központi kormány, és belpolitikai viszály vagy polgárháború van. Afganisztánban évek óta belháború zajlik a kormányerők, a kisebb-nagyobb törzsek és a tálibok között. Az Egyesült Államok 2001 óta a térségben van.

Beszámolók szerint egyre több szíriai és iraki harcos érkezik az országba, az elmúlt hónapokban ez folyamatosan nőtt.

A főbb bázisaikat elbukták

Haidar al-Abadi iraki miniszterelnök alig egy hete jelentette be, hogy a kormányerők visszafoglalták Irak minden területét a terrorállamtól, a harcosokat pedig vagy letartóztatták, vagy kiűzték. A szíriai műveletekről sokat elmond, hogy hétfőn Vlagyimir Putyin, Bassár el-Aszad szír elnök legfőbb szövetségese Szíriába látogatott, hogy bejelentse, kivonja az orosz csapatokat. Az orosz elnök szerint az ISIS már nincs jelen Szíria mindennapjaiban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére