Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kurz és Lavrov az afganisztáni helyzet kapcsán egy lehetséges migrációs hullámról tárgyalt

888.hu

2021.08.26. 06:00

Sebastian Kurz osztrák kancellár és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az afganisztáni helyzet kapcsán egy lehetséges migrációs hullámról tárgyaltak közös munkavacsorájukon – közölte szerdán az osztrák kancellár hivatalának egyik szóvivője Bécsben.

 

Az APA osztrák hírügynökségnek nyilatkozva az illetékes elmondta, hogy a kancellár hivatalában tartott találkozón mindenekelőtt nemzetközi politikai kérdések kerültek előtérbe.

A kancellár megerősítette, hogy a 2015-ös migrációs válság nem ismétlődhet meg”

– ismertette a szóvivő, és elmondta, hogy a fehérorosz–litván határon kialakult menekültügyi helyzetet is megvitatták, amelyért európai politikusok Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnököt teszik felelőssé.

Az illetékes közölte, hogy a felek érintették a klímavédelem és a Szputnyik V koronavírus elleni vakcina engedélyeztetésének kérdését, de a bilaterális gazdasági kapcsolatokról is szót ejtettek a mintegy kétórás tanácskozáson.

Hasonló kérdések merültek fel Lavrov és osztrák hivatali partnere, Alexander Schallenberg korábbi megbeszélésén is, amelyen a két tárcavezető arra törekedett, hogy a két ország közös ügyeit hangsúlyozzák, mindazonáltal a kommentárok szerint a köztük lévő nézetkülönbségeket sem rejtették véka alá.

Lavrov csütörtökön az osztrák ipar képviselőivel találkozik, mielőtt továbbutazik Rómába.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére