Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagy a baj: 2010 óta legalább egymillió afrikai érkezett Európába, és még messze a vége

Forisek Ádám

2018.03.23. 13:00

A Pew Research friss felmérése szerint a szubszaharai Afrikából 2010 óta egyre többen és többen érkeznek Európába, és nem valószínû, hogy a migrációs hullám a közeljövõben megáll.
WASHINGTON, 13:00

A Pew Research friss felmérése szerint a szubszaharai Afrikából 2010 óta egyre többen és többen érkeznek Európába, és nem valószínű, hogy a migrációs hullám a közeljövőben megáll.

Csütörtökön látott napvilágot az amerikai Pew Research Center kutatóintézet friss felmérése, amelyben a szubszaharai, azaz fekete-afrikai országokból történő migráció drasztikusan megnőtt az elmúlt nyolc évben. A bevándorlás legfőbb elszenvedője az európai kontinens, valamint az Egyesült Államok.

Hogy mi készteti az afrikaiakat a kivándorlásra, az országról országra változik, és emellett az egyéntől is függ. Európa esetében a 2010 és 2017 közti időszakban majdnem egymillió (970 000) menedékkérőt regisztrált az Eurostat – az Európai Unió hivatalos statisztikai hivatala. Számos afrikai családegyesítés és letelepedés céljából érkezett az uniós tagállamokba.

A legtöbb afrikai bevándorló a következő országokból vándorol Európába: Nigéria, Dél-Afrika, Szomália, Szenegál, Ghána, Angola, Kenya és Kamerun.

A Pew Research kimutatta azt is, hogy az Európában tartózkodó afrikai bevándorlók mindössze négy uniós országban koncentrálódnak: az Egyesült Királyságban (1,27 millió), Franciaország (980 000), Olaszország (370 000) és Portugália (360 000).

Mi lesz később a tendencia?

A kutatóintézet 2017 februárja és áprilisa közt hat afrikai országban (Ghána, Nigéria, Kenya, Dél-Afrika, Szenegál, Tanzánia) kérdezte meg a lakosokat, hogyan viszonyulnak az elvándorlás kérdéséhez. A Pew Research arra volt kíváncsi, hogy a válaszadók szívesen élnének-e egy másik országban, ha adott lenne a lehetőség. A legtöbben igennel válaszoltak: a ghánaiak és nigériaiak döntő többsége, kétharmada elindulna Európa vagy az USA felé:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére