Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem lesz teljes abortusztilalom Lengyelországban

Pörge Béla

2016.10.06. 13:58

Nem fogadta el a lengyel parlament az abortusztörvény szigorítását, így nem lesz teljesen betiltva a terhességmegszakítás Lengyelországban.
VARSÓ, 13:58

Nem fogadta el a lengyel parlament az abortusztörvény szigorítását, így nem lesz teljesen betiltva a terhességmegszakítás Lengyelországban.

Korábban hatalmas felzúdulást okozott a tervezet, hétfőn több ezer fekete ruhába öltözött nő tiltakozott bevezetendő törvény ellen.

Szerdán az EP-ben is vitát tartottak a kérdésről, ahol a legtöbben aggodalmukat fejezték ki a módosítás miatt. Már kedden is sejteni lehetett, hogy nem fogadják el, miután Beata Szydlo lengyel kormányfő varsói sajtóértekezletén, az abortusztéma körül gerjesztett indulatok csillapítására felszólítva hangsúlyozta, hogy a Jog és Igazságosság (PiS) kormánya nem dolgozik a jelenlegi abortusztörvény módosításán, a Szejmben egy polgári tervezet került megvitatásra.

Jadwiga Wisniewska, a PiS EP-képviselője szerint a vita értelmetlen volt, mivel egy nem létező törvényről szólt, amelybe az EP-nek nincs felhatalmazása beavatkozni.

Ennek ellenére szerdán azért nagyot ment az EP-ben Szanyi Tibor és Molnár Csaba is. Természetesen mindketten megragadták az alkalmat arra, hogy a magyar kormányt támadják.

Szanyi vélhetően teljesen elvesztette a valósággal való kapcsolatát, ki tudja, mit ivott a felszólalása előtt. Nem derült ki, hogy Magyarország mikor akart hasonló abortusztilalmat bevezetni, és az sem, mi köze a témához a menekülteknek.

Aggasztó, hogy a lengyel kormány Magyarországhoz hasonló irányt vett. Nem a menekültektől, hanem Kaczynskitől és Orbántól kell megvédeni az embereket"

— mondta el az MSZP EP-képviselője.

Molnár Csaba, gyurcsányista EP-képviselő egy fokkal megengedőbb volt a magyar kormánnyal szemben, szerinte a lengyel kormány még a magyarnál is maradibb. Ez valószínűleg a nap legerősebbnek szánt beszólása volt. Persze Molnár is rúgott egyet a magyar kormányba egy olyan ülésen, ahol Lengyelországról volt szó.

Mind a lengyel szélsőjobb, mind a magyar kormány őszinte hívei a nőnek a konyhában a helye és a pénz számolva, az asszony verve jó életbölcsességeknek."

Nem kellett tehát csalódnunk a magyar baloldalban, hozták a formájukat, mivel amint szóhoz jutottak, azonnal megpróbálták lejáratni a magyar kormányt.

(Híradó, France 24)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére