Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németországban a Zöldek szavazói utaznak a legtöbbet repülővel

Pörge Béla

2019.07.21. 19:58

Úgy látszik, hogy a környezetvédelem és a kényelem közül inkább az utóbbit választják a zöldpárti szavazók.

Érdekes felmérést közölt a Focus a repülés és a politikai hovatartozás kapcsolatáról. A felmérést a Forschungsgruppe Wahlen nevű kutatóintézet készítette, a kérdés pedig az volt, hogy az elmúlt egy évben utazott-e repülővel a válaszadó. A repülési szokások mellett a politikai hovatartozást is vizsgálták.

A kép illusztráció

A felmérés szerint pont a Grünen (Zöldek) választói repülnek a legtöbbet, pedig a párt folyamatosan a klímavédelemmel kampányol, melynek része az is, hogy az emberek ne utazzanak repülővel, mert az súlyosan környezetszennyező módja az utazásnak.

A Grünen szavazóinak 46 százaléka repült tavaly, a második helyen a liberális FDP áll 45 százalékkal, míg a kormányzó CDU/CSU szavazóinak 40 százaléka utazott repülőgéppel az elmúlt egy évben. A legkevesebbet az AfD-sek repültek, a párt szimpatizánsainak csak a 26 százaléka választotta ezt az utazási formát.

Nem ez az első olyan eset, ami azt bizonyítja, hogy a környezetvédelem mellett hangosan kiálló balliberálisok nem hajlandóak lemondani a kényelmükről. Emlékezetes, hogy Cseh Katalin EP-képviselővé választása után azt hangoztatta, hogy vonattal fog Brüsszelbe járni, de már az első alkalommal repülővel utazott onnan haza.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére